Suomi kolmas suunnistuksen maailmancupin naisten viestissä Idressä

Suunnistuksen maailmancupin toinen kierros Ruotsin Idressä päättyi viestikilpailuun. Viestin maastot ja radat tarjosivat aiemmilta henkilökohtaisilta matkoilta tuttuja rinnesuunnistuksen elementtejä.

Naisten kilpailu eteni vaiherikkaasti Ruotsin johtaessa kilpailua kahden joukkueen voimin joka vaihdossa. Ankkuriosuudella Ruotsin kakkosjoukkueen Sara Hagström suunnisti lähes tasatahtiin ykkösjoukkueen Karolin Ohlssonin kanssa, ja Ruotsi otti voiton joukkueella Emma Bjessmo, Johanna Oberg ja Sara Hagström.

Suomen kakkosjoukkue oli viestin alusta alkaen hyvin mukana kilpailussa, kun Veera Klemettinen toi joukkueen 39 sekuntia kärjen perässä ensimmäiseen vaihtoon.

– Suoritus oli paljon parempi edellisiin kisoihin verrattuna, ja selvisin vain pienillä virheillä, tiivisti Veera Klemettinen aloitusosuuden onnistumisen.

Toisella osuudella Amy Nymalm suunnisti tarkasti ja saapui neljäntenä vaihtoon 1.59 kärjen jälkeen.

– Fokus pysyi hyvin suorituksessa koko ajan, ja sain tehtyä perushyvän suorituksen, kertoi Amy Nymalm.

Ankkuriosuudella Ida Haapala kilpaili tiiviisti Venäjän Natalia Gemperlen kanssa, mutta pieni virhe radan loppuosalla ratkaisi eron Venäjän eduksi. Suomi saapui Venäjän jälkeen neljäntenä maaliin 5.12 voittajaa perässä, ja maailmancupissa Suomen sijoitus oli kolmas.

– Suunnistin mahdollisimman tarkasti ja alkumatkalla kaikki rastit tulivat suunnitellusti suoraan vastaan. Lopussa tuli kuitenkin yksi huono reitinvalinta ja vielä pummi rastille. Olin siinä jo Venäjän Gemperleä edellä, mutta pummin takia Venäjä pääsi edelle. Kulku oli kuitenkin hyvä, ja sain pidettyä muut joukkueet takana, kertoi Ida Haapala.

Suomi neljäs miesten viestissä.

Miesten viesti kulki heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien ruotsalaisjoukkueiden tahdittamana, mutta ankkuriosuudella kärkikamppailu tiivistyi viiden joukkueen välille. Suomen ykkösjoukkueen ankkuri Olli Ojanaho pääsi osuudelleen kuudentena, mutta Ojanaho nosti myös Suomen mukaan kärkikamppailuun.

Ojanahon suunnistus sujui mainiosti, mutta lopun tyhjän rinteen ratkaisuväleillä kärkikamppailu nähtiin Ruotsin Gustav Bergmanin ja Norjan Kasper Harlem Fosserin välillä. Bergman kesti takaa tulevien paineen ja kiri Ruotsin voittoon sekunnin erolla Norjaan. Ojanaho saapui maaliin viidentenä 39 sekuntia Ruotsia perässä ja maailmancupin tuloksissa sijoitus oli neljäs.

– Se oli sellainen ok suoritus, ja oltiin joukkueena mukana kärkitaistelussa. Kolmen kärjestä tippuminen harmittaa, mutta treenataan lisää ja tullaan seuraavalla kerralla vahvempina takaisin, suunnitteli joukkueen ankkuri Olli Ojanaho.

Tulokset – suunnistuksen maailmancup viesti 15.8.2021, Idre, Ruotsi

Miehet: 1) Ruotsi (Albin Ridefelt, Simon Hector, Gustav Bergman) 1.52.48, 2) Norja (Eskil Kinneberg, Magne Daehli, Kasper Harlem Fosser) 1.52.49, 3) Sveitsi (Daniel Hubmann, Florian Howald, Matthias Kyburz) 1.53.00, 4) Suomi (Miika Kirmula, Elias Kuukka, Olli Ojanaho) 1.53.27

Naiset: 1) Ruotsi (Emma Bjessmo, Johanna Oberg, Sara Hagström) 2.07.26, 2) Venäjä (Anastasia Rudnaya, Svetlana Mironova, Natalia Gemperle) 2.10.52, 3) Suomi (Veera Klemettinen, Amy Nymalm, Ida Haapala) 1.12.38

Kaikki tulokset: https://orienteering.sport/event/world-cup-round-2/relay/