Merja Rantanen ja Teemu Oksanen Nokian knockout-sprintin voittajat

Suunnistusliiga jatkui sunnuntaina suunnistuksen uutuusmatkalla knockout-sprintillä Nokialla. Nokian kylpylän ympäristössä käyty rankkojen sadekuurojen säväyttämä kilpailu tarjosi yllätyksiä ja draamaa.

Aamupäivän karsinnan jälkeen urheilijat jaettiin yhteislähdöllä käytäviin kuuden hengen puolivälieriin, joiden parhaat selvittivät tiensä välieriin. Välierien kuusi parasta etenivät finaaliin, jossa ratkaistiin kilpailun voittajat.

Naisten finaalissa Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen oli fyysisesti vahva ja piti muut takanaan. Toiseksi suunnistanut SK Pohjantähden Anna Haataja haastoi Rantasta finaalin alkupuolella, mutta pieni virhe puolivälissä vei mahdollisuuden voittoon. Kolmanneksi suunnisti Lynxin Aino Mänkärlä.

Miesten finaali muodostui erikoiseksi, kun kuudesta finalistista viisi ylitti kielletyn alueen ja hylättiin. Vain Ikaalisten Nouseva-Voiman Teemu Oksanen kääntyi takaisin juuri ennen kiellettyä aluetta ja kiersi radan hyväksytysti. Näin ollen finaalissa viimeisenä maaliin saapunut mies olikin voittaja.

Suunnistusväki kääntää nyt katseensa viikon päästä odottavaan Napapiiri-Jukolaan. Suunnistusliigaa on jäljellä vielä kolme osakilpailua. Seuraava osakilpailu on kolmen viikon kuluttua kilpailtava pitkän matkan SM-kilpailu Saarijärvellä ja Äänekoskella.

Tulokset, Nokian knockout-sprintti 15.8.2021

Naiset: 1) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 2) Anna Haataja SK Pohjantähti, 3) Aino Mänkärlä Lynx, 4) Sara Karvonen Lynx, 5) Karoliina Ukskoski Lahden Suunnistajat-37, 6) Anu Tuomisto NTNUI

Miehet: 1) Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima
(muut miesten finalistit hylättiin)

Suunnistusliigan tiedote