Lahden Suunnistajat ja Ikaalisten Nouseva-Voima viestivoittajat Valkeakoskella

Lahden Suunnistajat ja Ikaalisten Nouseva-Voima osoittautuivat lauantaina parhaiksi seuroiksi, kun suunnistajat hakivat viimeistä virettä ennen viikon päästä käytävää Napapiiri-Jukolaa. Valkeakosken Haka järjesti kolmen osuuden Hämeen Rastiviestin Korkeakankaan hiihtokeskuksesta. Osakilpailu oli samalla Viestiliigan neljäs osakilpailu. Sekä naisten että miesten viestit ratkesivat toisella osuudella.

Lahden Suunnistajien Karoliina Ukskoski teki yli kolmen minuutin eron kilpakumppaneihinsa. Ankkuri Anna Närhi toi joukkueen maaliin kahden minuutin erolla muihin. Voittajajoukkueessa avausosuutta vei Elisa Mattila.

Närhen mukaan joukkuevalinta neljän naisen Venlojen viestiin tulee olemaan vaikea.

”Viidestä ykkösjoukkueeseen ehdolla olevasta naisesta pitää valita neljä. Yksi jää kakkosjoukkueeseen”, toista osuutta vienyt Karoliina Ukskoski mietti.

Venlojen viestissä lahtelaiset hakevat paikkaa vähintään kymmenen joukossa.

”Aika arvoitus on, minkälaisia ulkomaalaisia joukkueita Venlojen viestiin tulee tällaisessa tilanteessa. Voisi kuvitella, että jos olemme kolmen joukossa pyöritty Suomen kilpailuissa, niin kymmenen joukossa ollaan maailmalla”, totesi Anna Närhi.

Naisten kakkoseksi suunnisti SK Pohjantähti. Kolmas oli Tampereen Pyrintö.

Miehissä Ikaalisten Eetu Savolainen sai toisella osuudella puolentoista minuutin eron Tampereen Pyrintöön. Muut olivat jääneet jo yli neljä minuuttia. Ankkuri Mikko Knuuttila teki tarkkaa ja vauhdikasta työtä saavuttaen lähes neljän minuutin voittomarginaalin. Joukkueessa avausosuutta vei Teemu Oksanen.

”Teimme teknisesti puhtaat vedot ja meillä oli selvästi tarpeeksi hyvä päivä myös fyysisesti. Kärjessä suunnistaminen tuo aina tietenkin paineita, mutta sieltä on helppo hallita viestiä, eikä viestiä tarvitse suunnistaa muiden ehdoilla”, totesi Mikko Knuuttila maalissa.

Ikaalisten joukkue tähtää Napapiiri-Jukolassa kymmenen parhaan joukkoon.

”Meidän miehet ovat selvästi nousukunnossa. Aiempina vuosina lyhyet väliosuudet ovat olleet meille vaikeita, mutta nyt hyviä miehiä riittää sinnekin”, Knuuttila jatkoi.

Tampereen Pyrintö vei tiukan loppukirin kakkossijasta. Kolmanneksi taipui joensuulaisen Kalevan Rastin kakkosjoukkue.

Viestiliigaa on jäljellä vielä kolme osakilpailua.

Viestiliigan neljännen osakilpailun tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2021_nuju/

Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Viestiliigan tiedote