Veera Klemettinen MM-sprintin kahdeksanneksi

Sprinttisuunnistus käynnisti suunnistuksen MM-kilpailut Tšekissä. Kaikki suomalaiset selvisivät iltapäivän finaaleihin, jotka juostiin Terezínin linnoitusalueella

Päivän parhaana suomalaisena loisti Veera Klemettinen, joka sijoittui kahdeksanneksi. Eroa voittajaan kertyi 30 sekuntia. Maija Sianoja suunnisti sijalle 27 ja Ida Haapala sijalle 33. Linnoituksessa vaadittiin tarkkuutta, ja monet ennakkosuosikit sortuivat liikaan hapuiluun.

– Tuntuu tosi hyvältä! Voin olla tyytyväinen. Yritin mennä sujuvasti ja siinä onnistuinkin hyvin. Ehkä loppua kohti tuli muutamia pieniä virheitä, Klemettinen iloitsee ja kertoo finaalin kulusta.

Huomenna Klemettisellä on edessä sprinttiviestin avaus.

– Jatketaan samalla linjalla. Yhtä hyvä suoritus huomenna, niin sillä ollaan varmaan aika korkealla.

Sprinttisuunnistuksen MM-voittoon suunnisti Tove Alexandersson. Sprintin MM-kulta oli ainoa voitto, joka suunnistuksen ruotsalaiselta kestomenestyjältä vielä ennen tätä päivää puuttui. Alexandersson päihitti venäläisen Natalia Gemperlen yhdeksällä sekunnilla, mutta johti kilpailua jo yli puolella minuutilla ennen puolivälin valtavaa virhettä. Kolmanneksi sijoittui Tanskan Maja Alm, joka kärsi aivotärähdyksen aiheuttamasta yli kuukauden treenitauosta juuri MM-kisojen alla.

Miesten kilpailuun yllätysvoitto

Miesten MM-sprintin voittoon suunnisti todellinen yllätysnimi. Ruotsin vuonna 1998 syntynyt aikuisten MM-kisojen ensikertalainen nappasi voiton seitsemän sekunnin turvin ennen Norjan Kasper Harlem Fosseria. Kolmanneksi sijoittui Uuden-Seelannin Tim Robertson. Kärkikolmikkoon murtauduttiin nuoremmalla kaartilla, sillä Harlem Fosser on syntynyt vuonna 1999 ja Robertson 1995.

Aleksi Niemi

Päivän parhaat suomalaiset olivat Aleksi Niemi ja Akseli Ruohola, jotka sijoittuivat peräkkäin sijoille 16 ja 17. Niemellä kertyi eroa voittajaan 49 sekuntia. Kolmas finaaliin suunnistanut suomalainen oli Tuomas Heikkilä, joka ylsi finaalissa sijalle 25.

– Tuli se klassinen off-day kauden tärkeimpään kisaan. Jostain syystä jalat eivät toimineet sitten lainkaan karsinnassa eikä finaalissa, harmitteli kovan sprinttipanostuksen tehnyt Aleksi Niemi.

– Jos jotain positiivista haetaan, taidollinen suorittaminen oli molemmissa starteissa hyvää ja tuskin se kolmatta huonoa starttia antaa putkeen. Toivotaan että huomenna kulkee, Niemi päättää ja viittaa sunnuntaina juostavaan sprinttiviestiin.

Tulokset

Suunnistuksen MM-sprintti 3.7.2021, Terezín, Tšekki

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.03, 2) Natalia Gemperle NEU 14.12, 3) Maja Alm DEN 14.20, 4) Alice Leake GBR, Simona Aebersold SUI 14.24, 6) Elena Roos SUI 14.25, 7) Aleksandra Hornik POL 14.29, 8) Veera Klemettinen FIN 14.33, 9) Karolin Ohlsson SWE 14.39, 10) Andrine Benjaminsen NOR 14.42, … 27) Maija Sianoja FIN 15.50, 33) Ida Haapala FIN 16.19

Miehet: 1) Isac Von Krusenstierna SWE 13.46, 2) Kasper Harlem Fosser NOR 13.53, 3) Tim Robertson NZL 13.59, 4) Yannick Michiels BEL 14.02, 5) Max Peter Bejmer SWE 14.05, 6) Florian Howald SUI 14.06, 7) Riccardo Rancan SUI 14.08, 8) Matthias Kyburz SUI 14.10, 9) Jakub Glonek CZE 14.12, 10) Daniel Hubmann SUI 14.17, … 16) Aleksi Niemi FIN 14.35, 17) Akseli Ruohola FIN 14.42, 25) Tuomas Heikkilä FIN 15.15

Kaikki tulokset

Suunnistusliiton kuvapankki

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail