Pyöräsuunnistuksen MM-joukkue on valittu

Suomen pyöräsuunnistuksen MM-joukkue Kuortaneen kotikisoihin 12.-17.6.2021 on valittu.

Pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Ilkka Nurminen on luottavaisin mielin viikonlopun Espoon näyttökisojen ja joukkueen valinnan jälkeen.

– Meillä on jälleen kilpailukykyinen joukkue lähdössä kisoihin, vaikka toki mukana on myös nuoria hakemassa kokemusta. Espoon näyttökisoissa saatiin hieman vertailukohtaa hyvästä vauhdista tanskalaisiin ja italialaisiin, mutta Espoossa maastotyyppi suosi enemmän suomalaisia, kuvailee päävalmentaja Nurminen.

Kuortaneella kesäkuun puolivälissä kilpailtavissa MM-kisoissa on viisi kilpailumatkaa vaihtelevissa maastoissa.

– Olimme toissaviikonloppuna valmistautumisleirillä Kuortaneen seudulla. Maastot ovat enimmäkseen tyypiltään aika kansainvälistä ja yksinkertaisempaa suunnistusta. Mutta keskimatkan ja sprintin maastoissa on enemmän vaativuutta, ja luvassa lienee vaihtelevia kisoja. Varsinaista kotikenttäetua maastoista ei voi olettaa nyt saavutettavan, mutta aina parhaat saadaan kisoissa eroteltua, ja siinä kilvassa olemme joukkueena mukana, kannustaa päävalmentaja Ilkka Nurminen.

Suomen joukkue – Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut

Naiset (7): Antonia Haga OK Botnia, Marika Hara Koovee, Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat (ei sprinttiä), Henna Saarinen Koovee (vain sprintti), Ingrid Stengård OK Trian, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat.

Miehet (7): André Haga OK Botnia, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Kare Kaskinen Ulvilan Ura (ei sprinttiä), Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37 (vain sprintti), Samuel Pökälä Asikkalan Raikas.

Pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kilpailut

Naiset (D20) (6): Pihla Häkkinen Hiiltomiehet, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Vilma Pesu Hiiltomiehet, Siiri Rasimus Suunta Jyväskylä, Lotta Voutilainen Jyväskylän Pyöräilyseura, Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö.
Varalla: Annika Rantanen Koovee

Miehet (H20) (6): Tatu Aaltonen Lynx, Wertti Autio Hyvinkään Rasti, Paulus Hanhijärvi Espoon Akilles, Simo Klemettinen Suunta Jyväskylä, Antti Rissanen Tampereen Pyrintö, Akseli Pesu Hiiltomiehet.
Varalla: Eemil Koskinen Hiiltomiehet