Haku suunnistuksen yläkoululeirityksiin on käynnissä

Suunnistuksen yläkoululeirityksiin haku kaudelle 2021-2022 on käynnissä. Leiritystä järjestetään Kisakallion, Kuortaneen, Pajulahden, Tanhuvaaran, Varalan ja Vuokatin urheiluopistolla. Vuokatin yläkoululeiritysohjelmaan kuuluu myös hiihtosuunnistus. Lisäksi ruotsinkielinen yläkoululeiritys Solvalla/Norrvallassa (Folkhälsan).

Hakuaikaa on pääsääntöisesti 30.6.2021 saakka ja järjestäjien sivuilta löytyvät tarkemmat tiedot:

Suomen Suunnistusliitto suosittelee tavoitteellisesti harjoittelevia, urheilullisesti motivoituneita ja huipulle pyrkiviä kilpasuunnistajia hakemaan mukaan yläkoululeirityksiin. Yläkouluikä on tärkeä vaihe urheilijan polulla kohti huipputasoa. Yläkoululeirityksien laadun takaa koulutetut valmentajat, Olympiakomitean yläkouluohjelman valtakunnalliset sisällöt sekä lajin omat yläkoululeirityksen valmennuslinjaukset.

Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean yläkouluohjelmaa, jonka tarkoituksena on nuorten urheilijoiden tukeminen koulun ja urheilun yhteensovittamisessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Yläkoululeirityksen myötä lahjakkailla nuorilla on matalampi kynnys ja paremmat valmiudet siirtyä myöhemmin urheiluakatemioihin. Suunnistuksen yläkoululeirityksiin ei ole pääsykoetestejä tai -kriteereitä. Tarvitaan kuitenkin kilpaurheilullinen asenne, vahva motivaatio harjoitteluun sekä halu kehittyä huippu-urheilijaksi. Lisäksi edellytetään perheen sitoutumista koko vuoden leiritysohjelmaan ja  leirien väliseen kehitysprojektiin.

Lisätiedot:

nuorisopäällikkö Timo Saarinen p. 040 519 8699 (timo.saarinen@suunnistusliitto.fi)