Suunnistusliiga käynnistyy sunnuntaina

Suunnistuskausi käynnistyy kunnolla sunnuntaina 18.4.2021 Keravalta, jossa maamme kärkisuunnistajat kilpailevat sprinttimatkalla. Savion alueella käytävä kilpailu on samalla Suunnistusliigan ensimmäinen osakilpailu. Edellisvuosilta tuttu Viestiliiga saa rinnalleen myös henkilökohtaisen kilpailusarjan Suunnistusliigan, jota kilpaillaan yhteensä kahdeksan startin verran kauden 2021 aikana.

Keravan sprintistä ei panoksia puutu, sillä se on ensimmäinen ja ainoa kilpailu, jossa voi antaa näyttöjä ennen kuin Suunnistusliiton valmennusjohto valitsee joukkueen Sveitsin toukokuisiin EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ovat pitkään aikaan ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut, ja ne toimivat samalla näytön paikkana Tsekin elokuisten MM-kilpailujen sprinttimatkoille. Näin ollen urheilijan on parempi onnistua jo sunnuntaina helpottaakseen pääsyä MM-kilpailuihin.

Sunnuntain kilpailun ennakolta kovimmat nimet ovat Aleksi Niemi ja Maija Sianoja. Molemmat suunnistajat voittivat viime syksyn sprintin Suomen mestaruuden ja Tampereen Pyrinnön Niemi hakee sunnuntain kilpailusta voittoa.

”Katseet ovat jo tiukasti EM-kilpailuissa, joten odotan kisasta myös laadukasta arvokisasprintin harjoitusta”, Niemi sanoo.

”Toivon, että radalta löytyy teknisyyttä ja myös tekoaitoja. Itse pidän teknisistä ja vaikeista sprinteistä, mutta ei se haittaa, vaikka sunnuntaina kisattaisiinkin vauhdikas sprintti”, hän jatkaa.

Sianoja oli viime syksynä hurjassa kunnossa voittaen kaksi SM-kultaa. MS Parman nainen on innoissaan kauden avauksesta, vaikka jalkavaivat ovatkin varjostaneet kevättä.

”Uskoisin, että pienistä vaivoista huolimatta kunto on kokonaisuutena varsin hyvä, mutta ei ehkä ihan vielä hiottuna aivan sille viime syksyn tasolle johtuen pitkälti siitä, että viime viikkoina juoksumäärät ovat olleet varsin maltillisia”, Sianoja sanoo.

Koronatilanteesta johtuen yleisö ei ole tervetullut seuraamaan kilpailua paikan päälle, mutta naisten ja miesten kilpailu on seurattavissa ISTV:stä ja Ruudusta suorana lähetyksenä. Lähetys naisten kilpailusta käynnistyy kello 10.20 ja miesten kilpailu kello 12.10. Tapahtuma ilmestyy katsottavaksi jälkilähetyksenä Oikea Reitti Oy:n Youtube-kanavalle.

Kilpailusarjasta ja sen televisioinnista vastaavat Oikea Reitti Oy yhdessä Suunnistusvalmentajat ry:n kanssa haluavat myös kiittää kaikkia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka ovat mukana mahdollistamassa kauden 2021 Suunnistusliigan ja Viestiliigan toteutusta.

Niemen ja Sianojan ajatuksia voi kuulla lisää myös Viestiliigan Instagram-livessä lauantaina kello 20.00 Oikean Reitin IG-kanavalta (@oikeareittioy).


Keravan Sprintti

Tapahtumasivut: https://keravanurheilijat.fi/suunnistus/wre-sprintti-2021/

Lähtöajat ja osallistujalistat (sarakkeen vasemmanpuoleinen kellonaika on Suunnistusliigan sprinttikilpailun lähtöaika): https://www.kokkens.fi/kilpailut/2021/keu/sarja.html

Linkki tv-lähetyksiin

Naisten kilpailu ISTV (klo 10.20) : https://www.is.fi/urheilu/art-2000007919423.html

Miesten kilpailu ISTV (klo 12.10): https://www.is.fi/urheilu/art-2000007919441.html

Naisten ja miesten lähetykset RUUTU palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/istv-urheilu

Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Suunnistusliigan ohjelma 2021

18.4.2021 WRE Sprintti, Keravan Urheilijat
8.5.2020 Kevätkeskari, Kouvolan Suunnistajat
6.6.2021 SM-keskimatka, Turun Suunnistajat
31.7.2021 SavoGames, Kuopion Suunnistajat
15.8.2021 Knockout sprint, Rasti-Nokia
5.9.2021 SM-pitkä matka, Rasti E4/Saarijärven Pullistus
11.9.2021 SM-sprintti, Juvan Urheilijat
25.9.2021 SM-yösuunnistus, Vehkalahden Veikot

Sosiaalinen media
Facebook: https://www.facebook.com/viestiliiga
Instagram: https://instagram.com/viestiliiga
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrrxK3KjupKwgmz9SVcXwnw

 

Viestiliigan tiedote

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail