Suomen joukkue suunnistuksen EM-kilpailuihin Sveitsissä

Suomen joukkue suunnistuksen EM-kilpailuihin on valittu. EM-kilpailut käydään Sveitsin Neuchâtelissa 13.-16.5.2021.

Miehet (8): Aleksi Anttolainen Lahden Suunnistajat -37, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat, Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Akseli Ruohola MS Parma, Touko Seppä Turun Suunnistajat, Arto Talvinen MS Parma
Vara: Otto Simosas Tampereen Pyrintö

Naiset (8): Alexandra Enlund Pargas IF, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Ida Haapala Espoon Suunta, Lotta Karhola Tampereen Pyrintö, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Amy Nymalm Pargas IF, Maija Sianoja MS Parma
Vara: Anna Närhi Lahden Suunnistajat -37

Suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Fredric Portin kuvailee, että viime vuoden kansainvälisten kisojen puuttuessa kokonaan, valintojen pohja oli poikkeuksellinen.

– Joukkueen valinnassa painotettiin sunnuntain Keravan sprintin katsastuskilpailua erityisen paljon. Katsastuskilpailuissa juostiin iltapäivällä myös uusintajuoksu, mutta joukkuevalinnassa painotus oli aamupäivän sprinttikilpailun tuloksilla. Uusintajuoksun kokemuksilla urheilijat saivat hyviä eväitä oman sprinttisuorituksensa analysointiin ja kehittämiseen, kuvaili päävalmentaja Fredric Portin.

Maajoukkue lähtee Sveitsiin hyvissä ajoin viikko ennen EM-kisoja, hakien kansainvälistä kisatuntumaa jo 9.5. kilpailtavassa Sveitsin mestaruussprintissä.

EM-kilpailujen ohjelma

To 13.5. sprinttiviesti
Pe 14.5. knockout-sprintti (karsinta)
La 15.5. knockout-sprintti (erät)
Su 16.5. sprintti

EM-kilpailujen nettisivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail