Suomi viides hiihtosuunnistuksen MM-sprinttiviestissä

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut Viron Käärikussa huipentuivat pareittain käytävään sprinttiviestiin. Suomi lähti kilpailuun kahdella joukkueella (Salla Koskela ja Misa Tuomala sekä Marjut Turunen ja Tero Linnainmaa).

Sprinttiviestissä radoilla oli melko suoraviivaisia suunnistustehtäviä, ja radat kiersivät kilpailukeskuksen lähistöllä pääosin tutuiksi tulleilla urilla. Silti kuuden osuuden viestissä nähtiin muutamia virheitä, ja neutraalin joukkueen virhe kärjessä toiseksi viimeisellä osuudella piti mitalikamppailun tiukkana.

Mestaruuden vei neutraalin joukkueen Alena Trapeznikova ja Andrey Lamov. Hopeaa otti Ruotsi ja pronssia Viro vain sekunnin eroilla toisiinsa. Suomen kaksikko Salla Koskela ja Misa Tuomala sijoittui viidenneksi vajaa kaksi minuuttia voittajia hitaampana.

Suomen joukkueen Koskelalla ja Tuomalalla oli molemmilla hankaluuksia ensimmäisellä osuudellaan, mutta meno parani huomattavasti loppua kohden.

– Heti ykkösrastille tuli pummi, ja sen jälkeen piti taistella todella kovalla vauhdilla porukkaa kiinni. Toinen ja kolmas lenkki sujuivat sitten jo paremmin, kertoi Salla Koskela.

Vaikka lumi suli kovaa vauhtia sprinttiviestinkin olosuhteissa, niin suomalaisten huolto onnistui jälleen kiitettävästi.

– Suksi oli todella hyvä, mutta ensimmäisellä lenkillä oli käynnistysvaikeuksia. Toinen ja kolmas kierros oli varmaan viikon parasta menoa, kertoi Misa Tuomala.

– Mitali oli näistä kisoista tavoitteena, mutta tänäänkin se olisi vaatinut ihan huippupäivän, lähelle se jäi. Tästä jatketaan kotiin karanteeniin, ja ehkä kalenterissa on sitten vielä jotain SM-hiihtoja, suunnitteli Koskela.

– Niin toivottavasti tällä kaudella päästään vielä kisaamaan, sitä vartenhan sitä kuitenkin treenataan. Eikä tällaisista vesikelien kisojen lisäkokemuksistakaan haittaa olisi, jatkoi Tuomala

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen koki MM-viikon heijastaneen koko kauden vaiheita.

– Hankala vuosi on ollut, kun suunnitelmat muuttuvat koko ajan, ja kilpailutuntuma on jäänyt vähäiseksi. Kisaviikolle tuli myös erittäin hankalat kelit, eikä kaikilla ollut ehkä riittävän laajaa suksikalustoa näihin vesikeleihin, ja alkuviikosta tuli harmillisia kalustorikkojakin. Toisaalta Salla oli eilen kahden sekunnin päässä mitalista, ja muutkin pääsivät lähelle sitä tasoa. Parasta ei saatu näissä kisoissa irti, mutta tiukan marginaalin päässä oltiin, mietti Partanen.

Tulokset

Hiihtosuunnistuksen MM-sprinttiviesti 28.2.2021, Kääriku, Viro

1) Neutraali joukkue (Alena Trapeznikova, Andrey Lamov) 42.34, 2) Ruotsi (Lisa Larsen, Erik Blomgren) 42.35, 3) Viro (Daisy Kudre, Mattis Jaama) 42.36, 4) Norja (Anna Ulvensoen, Audun Heimdal) 44.05, 5) Suomi (Salla Koskela, Misa Tuomala) 44.32, 6) Tsekki (Petra Hancova, Jakub Skoda) 46.11


Nuorten MM-viestissä naiset neljäs

Nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuissa kisojen päätöspäivänä ohjelmassa oli kolmiosuuksinen viestikilpailu.

Nuorten naisten kilpailussa Suomen kolmikko Heta Virtanen, Nina Kärnä ja Maria Hoskari sijoittui neljänneksi. Voiton otti Venäjä, hopeaa Ruotsi ja pronssia Sveitsi.

Nuorten miesten viestissä suomalaisilla oli matkassa epäonnea, kun toisella osuudella tuloksena oli hylkäys.

Tulokset

Hiihtosuunnistuksen nuorten MM-viesti 28.2.2021, Kääriku, Viro

Naiset (D20): 1) Venäjä 1.32.59, 2) Ruotsi 1.35.15, 3) Sveitsi 1.37.11, 4) Suomi (Heta Virtanen, Nina Kärnä ja Maria Hoskari) 1.48.49

Miehet (H20):  1) Ruotsi 1.26.39, 2) Venäjä 1.26.40, 3) Sveitsi 1.41.27, Suomi (Wille Laitamäki, Matias Maijala, Niklas Ekström) hyl.