Koskela neljäs hiihtosuunnistuksen MM-keskimatkalla

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat Viron Käärikussa keskimatkalla. Lämmin ilma oli sulattanut runsaasti kisamaaston lumia, ja kilpailijat kohtasivat radoilla vaihtelevia hiihto-olosuhteita. Pehmeät sekä lumimäärältään vaihtelevat urat koettelivat fysiikkaa ja monipuolisen tiheä uraverkosto suunnistustaitoa.

Naisten kilpailussa isäntämaan Daisy Kudre otti kisojen toisen kultamitalinsa. Hopealle hiihtosuunnisti Ruotsin Anna Magdalena Olsson ja pronssille neutraalin lipun alla kilpaillut Alena Trapeznikova.

Salla Koskela taisteli hienosti kilpailun neljänneksi, jääden pronssista vaivaiset kaksi sekuntia.

– Otin alun tosi varmasti ja rauhallisesti, että välttyisin virheiltä. Se taktiikka onnistui, ja heti alkuun olikin tiukkaa suunnistusta. Mutta vauhtia olisi pitänyt saada alun jälkeen päälle. Reitinvalinnat olivat tänään ok, mutta yhdessä tienylityksessä jouduin vähän palaamaan takaisinpäin. Suunnistuksellisesti tämä oli paras kisa täällä tähän mennessä. Harmittaahan tuo kovasti noin pieni ero mitaliin, mutta huomenna tsempataan vielä sprinttiviestiin, mietti Koskela.

Myös Marjut Turunen jatkoi hyviä suorituksiaan ja oli kilpailun 8:s.

Eevert Toivonen

Miesten kilpailussa koettiin dramatiikkaa, kun muutama kärkimies ylitti ja käytti reitillään kielletyksi merkattuja teitä, ja he tulivat sen vuoksi hylätyiksi. Osa vastaavan reitinvalinnan tehneistä huomasi umpikujaan ajautumisen, ja kääntyi sallittuja reittejä takaisin, yksi heistä oli virheessä runsaasti aikaa menettänyt Tuomas Kotro.

Kilpailun kärkeen nousikin pohjoismaalaista väriä, kun Norjan Jorgen Baklid otti mestaruuden ja hopeaa Ruotsin Markus Lundholm. Pronssi meni Sveitsin Nicola Muellerille.

Parhaat suomalaismiehet olivat Eevert Toivonen 11:s ja Tero Linnainmaa 13:s.

– Oli aika extreme-kisa, neljä kertaa otin sukset jalasta ja tein oikoa juoksemalla. Kelinä se oli pehmeä ja nahkea. Välillä oli paikkoja, missä lunta oli todella vähän. Minulla ei tänään varmaan tähän olosuhteeseen löytynyt pakasta voittavan tason suksea, oli sen verran erikoista. Yhden reitinvalinnan mokasin, mutta muuten se oli mielestäni suunnistuksellisesti selkeämpää. Hampaankoloon jäi vielä, mutta plussamerkkisesti kisat täällä minulla sujuivat, analysoi Toivonen suorituksiaan.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut päättyvät huomenna sekapareilla hiihdettävään sprinttiviestiin ja nuorilla normaaliin viestikilpailuun.

Tulokset

Hiihtosuunnistuksen MM-keskimatka 27.2.2021, Kääriku, Viro

Naiset: 1) Daisy Kudre EST 50.23, 2) Anna Magdalena Olsson SWE 50.40, 3) Alena Trapeznikova NEU 51.22, 4) Salla Koskela FIN 51.24, 5) Tatyana Oborina NEU 52.00, 6) Anna Ulvensoen NOR 52.30, … 8) Marjut Turunen FIN 53.27, 17) Liisa Nenonen FIN 57.18, 22) Sonja Mörsky FIN 58.10, 32) Kaisa Klemettinen FIN 1.05.15, Siiri Saalo FIN hyl

Miehet: 1) Jorgen Baklid NOR 51.56, 2) Markus Lundholm SWE 53.33, 3) Nicola Mueller SUI 53.38, 4) Audun Heimdal NOR 54.27, 5) Linus Rapp SWE 54.36, 6) Erik Blomgren SWE 54.45, … 11) Eevert Toivonen FIN 56.28, 13) Tero Linnainmaa FIN 57.09, 15) Misa Tuomala FIN 57.31, 17) Tuomas Kotro FIN 58.00, 22) Aapo Viippola FIN 59.28

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail