Nuorten superviikonloppu Mikkelissä – Nuorten Jukolaan tuhat suunnistajaa

Nuorten Jukolaan Mikkelissä osallistuu tulevana lauantaina 143 joukkuetta.  Superviikonlopun täydentää sunnuntaina kilpailtava 13-14-vuotiaiden Kultainen kompassi -cupin finaali sekä 16-20-vuotiaiden INOV-8-liigan osakilpailu. Näissä kisoissa on mukana yli 450 nuorta suunnistajaa.

Osallistujia ja seurojen huoltajia pyydetään huomioimaan tarkasti tämän hetken SSL:n suositukset sekä järjestäjien ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi.

Tämän vuoden Nuorten Jukolaan ilmoittautuneiden joukkueiden määrä oli järjestäjienkin mukaan positiivinen yllätys, koska taustalla on poikkeuksellinen suunnistuskausi. Lisäksi ulkomaalaisia joukkueita ei ole tänä vuonna ole luonnollisesti mukana yhtään. Mikkelin osalta sijainti ja hyvät yhteistyöverkostot olisivat tuoneet mukaan  kenties ennätysmäärän venäläisiä joukkueita, mutta tämä jäi tältä vuodelta näkemättä.

– Osallistujamäärä sekä Nuorten Jukolassa että sunnuntain nuorten kisoissa on kaikesta huolimatta hieno, koska seurojen nuorisotoiminnalle kulunut kausi on ollut haastava. Moni seura teki ratkaisun aloittaa suunnistuskoulut vasta syksyllä, joten uusien harrastajien saaminen kisoihin ei ole ollut välttämättä kovin helppoa, kertoo SSL:n nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

Uusi osuusmuutoskokeilu on nyt ensimmäistä kertaa käytössä ja tänä vuonna tytöt suunnistavat aloitusosuuden. Lisäksi mukana on alle 14-vuotiaiden putkiosuus, joka on taitotasoltaan 10-vuotiaiden rataa vastaava.

– Kokeilun vaikutusta on tämän vuoden osalta varmasti vaikea arvioida ja vasta vuoden 2021 viestin jälkeen ollaan viisaampia ja tarkastellaan tilannetta uudelleen, jääkö kokeilu pysyväksi tai mitä toimia tehdään viestin kehittämiseksi. Näkemyksiä ja palautteita on tullut sekä puolesta että vastaan. Ainakin tämä superviikonloppu vaikuttaisi ennakkoon hyvältä konseptilta, sillä  sunnuntain osallistujamäärä nuorten sarjoissa yllätti positiivisesti. Alle 20-vuotiaiden sarjoissa on sunnuntain kisoissa mukana yhteensä lähes 600 suunnistajaa, toteaa Saarinen.

Nuorten Jukolan kisasivut