Lynx Nuorten Jukolan voittoon

Maailman nopein ravirata Mikkelissä siivitti myös Nuorten Jukolan osallistujat koviin vauhteihin. Navin isännöimässä kisassa 143 ilmoittautunutta joukkuetta etsi rasteja vuoden 2009 Jukolan maastoista. Nopeimmin kaikki rastit löysi Kirkkonummen Lynx, joka palasi pitkän tauon jälkeen voittokantaan. Edellisen kerran Lynx on dominoinut Nuorten Jukolaa 90-luvulla. Vuoden 2018 kolmossija ja 2019 toinen sija saivat nyt jatkoa voitosta.

Lynx voitti Nuorten Jukolan

Voittojoukkueessa suunnistivat Veera Turakainen, Anton Packalen, Rasmus Koponen, Saana Viskari, Florian Fritzen, Salla Isoherranen ja Tatu Aaltonen. Hopealle, yli seitsemän minuutin päähän jätettiin Tampereen Pyrintö ja pronssille suunnisti Koovee. Voittajajoukkueen takana kamppailu seuraavista sijoista kävi kuumana.

Lynx hoiti voiton kotiin tasavahvalla työllä. Aloitusosuudella Turakaisen tavoitteena oli tehdä varma suoritus, josta seuraavien on helppo jatkaa. Suunnistus sujui yhtä virhettä lukuun ottamatta mallikkaasti ja hermot pysyivät kasassa, sillä samaa virhettä oli toteuttamassa useampikin kärkijoukkue. Ensimmäiseen vaihtoon Lynx tuli sijalla 12, 1.53 kärkeä perässä.

–Tarkoituksena oli, että heti lähtösuoralla ei vielä avata karttaa ja kaarteeseen ihan täysiä mahdollisimman kärkeen, ettei jäisi siinä alussa. Ennen k-pistettä ottaa sen oman suunnistuksen haltuun, Turakainen kuvaili avausosuuden suunnitelmaa.

Toisella osuudella Anton Packalen nosti joukkueensa jo kolmannelle sijalle ja kolmannella osuudella Rasmus Koponen tuli vaihtoon piikkipaikalla yli kahden minuutin keulassa.

Neljännellä osuudella Saana Viskari piti pintansa ja piikkipaikalle nousun jälkeen ei Lynxin asemaa pystynyt horjuttamaan yksikään joukkue. Viidennellä osuudella Florian Fritzen kasvatti eron seuraaviin lähes viiteen minuuttiin. Salla Isoherranen ei antanut kuudennella osuudella kilpakumppaneille yhtään armoa, vaan lisäsi etumatkaa 8.51 minuuttiin. Ankkurina juosseelle Aaltoselle pedattiin helppo osuus.

– Vähän vauhtia pois, että rastit löytyisi. Luottoa oli, että ero seuraaviin pitää, Aaltonen summasi suorituksensa.

Aaltonen kuvailee voittojoukkuetta kovaksi ja nuoreksi. Aaltonen itsekin pääsee juoksemaan ankkuriosuuden vielä kahteen otteeseen. Myös Turakainen kehuu joukkuetta.

– Joukkueessa oli monta varmaa suunnistajaa ja kaikki kovakuntoisia . Meillä on hyvä henki porukassa. Oli tosi kova luotto alussa, että tullaan hyvin.

Nuorten Jukola 2020 Mikkeli

1) Lynx 3.14.01 (Veera Turakainen, Anton Packalen, Rasmus Koponen, Saana Viskari, Florian Fritzen, Salla Isoherranen, Tatu Aaltonen), 2) Tampereen Pyrintö 3.21.05 (Isabella Lillqvist, Aapo Liponkoski, Akseli Pesu, Meri Väistökoski, Eemil Koskinen, Kaarina Nurminen, Riku Gröhn), 3) Koovee 3.22.30 (Oona Kaikkonen, Eevert Kenttämies, Eero Siivonen, Hanni Koski, Miki Vuorinen, Jenny Ojala, Jasper Alajoutsi), 4) Jämsän Retki-Veikot 3.22.47, 5) Espoon Suunta 3.24.20, 6) Tampereen Pyrintö 3.25.12