Turunen neljäs hiihtosuunnistuksen EM-keskimatkalla

Marjut Turusen suksi liikkui liukkaasti neljänneksi.

Keskimatkalla hiihdettiin vaativassa ja mäkisessä maastossa, eivätkä kapeat ja paikoin jyrkkäpiirteiset urat päästäneet hiihtosuunnistajia helpolla. Aamupäivän ja naisten kilpailun aikana satanut muutaman sentin lumikerros teki avoimien paikkojen leveistä urista entistä raskaampia.

Naisten kilpailussa isäntämaan Tatyana Oborina sekä Marina Vyatkina ottivat kirkkaimmat mitalit, ja Viron Daisy Kudre hiihti pronssille.

Marjut Turusen suksi liikkui liukkaasti, ja hän hiihti kisan parhaana suomalaisena neljänneksi.

– Muuten meni hyvin, mutta ensimmäisellä lenkillä tein 1,5 minuutin virheen, kun luin katkourat väärin. Kisa oli vaativa suunnistuksellisesti, ja reitinvalintaakin oli paljon. Suksi oli tosi liukas, ja sen avulla sain matkalla selkiä hyvin kiinni. Neljäs sija on jo aika tuttu, mutta hymyilyttää se silti, iloitsi Turunen.

Muilla suomalaisnaisilla oli matkalla enemmän hankaluuksia. Tuuli Suutari ja Kaisa Klemettinen olivat menettäneet aikaa jyrkkien katkourien ruuhkaisissa paikoissa, Liisa Nenosella jäi viimeiseltä rastilta leima puuttumaan ja Salla Koskelan kisa kaatui alun isoon virheeseen.

Miesten kilpailua hallitsivat tutut nimet Venäjän Sergey Gorlanovin ottaessa ylivoimaisen voiton yli puolellatoista minuutilla ennen joukkuetoveriaan Vladislav Kiseleviä. Ruotsalaiset kävivät pronssimitalista maaottelun, ja lopulta pronssille nousi Markus Lundholm.

Suomalaismiehillä oli allaan onnistuneen huoltotiimin liukkaat sukset, mutta suunnistus ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Tuomas Kotro nousi alun ison virheen jälkeen kymmenenneksi. Suomalaiskolmikko Toivonen, Linnainmaa sekä Saarela hiihtivät maaliin aivan tuntumassa, ja kaikki alle minuutin päässä Kotrosta.

– Se oli sellainen helpon näköinen paikka, mutta jotenkin siinä oli yksi hämäävän näköinen risteys. Se lähti jotenkin erikoisessa kulmassa, ja laskettiin nelosrasti Viippolan kanssa kanjoniin monta minuuttia pitkäksi. Loppumatka olikin sitten selkien poimimista huippuliukkailla kapuloilla, kuvaili Kotro kisan vaiheita.

EM-kisat jatkuvat torstaina sprinttiviestillä.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen EM-keskimatka 11.3.2020

Naiset: 1) Tatyana Oborina RUS 1.01.02, 2) Marina Vyatkina RUS 1.01.42, 3) Daisy Kudre EST 1.01.52, 4) Marjut Turunen FIN 1.02.34, 5) Magdalena Olsson SWE 1.02.40, 6) Kseniia Terekhova RUS 1.03.19, … 14) Tuuli Suutari FIN 1.06.20, 25) Kaisa Klemettinen FIN 1.11.46, Salla Koskela kesk., Liisa Nenonen hyl.

Miehet: 1) Sergey Gorlanov RUS 59.42, 2) Vladislav Kiselev RUS 1.01.21, 3) Markus Lundholm SWE 1.02.16, 4) Erik Rost SWE1.02.58, 5) Jorgen Baklid NOR 1.03.05, 6) Andrey Lamov RUS 1.03.24, … 10) Tuomas Kotro FIN 1.05.30, 12) Eevert Toivonen FIN 1.05.37, 13) Tero Linnainmaa FIN 1.05.40, 17) Ville-Petteri Saarela FIN 1.06.02, 19) Misa Tuomala FIN 1.07.27

EM-kilpailun nettisivut, keskimatka: https://esoc2020.ugrasport.com/races/middle-distance/
Suunnistusliiton kuvapankki: https://kuva.sslmedia.info/Hiihtosuunnistuksen-EM-10-1532020/EM-keskimatka-1132020/

Suomen joukkueet sprinttiviestiin 12.3.2020

FIN 1 Marjut Turunen ja Tuomas Kotro
FIN 2 Salla Koskela ja Ville-Petteri Saarela
FIN 3 Liisa Nenonen ja Eevert Toivonen