Suomi neljäs hiihtosuunnistuksen EM-sprinttiviestissä

Suomen kaksikko Marjut Turunen ja Tuomas Kotro sijoittui neljänneksi hiihtosuunnistuksen EM-sprinttiviestissä Venäjän Hanti-Mansijskissa.

Kilpailun voitti lähes alusta saakka kärkipaikkaa pitänyt Venäjä joukkueella Alena Trapeznikova ja Sergey Gorlanov. Ruotsin kaksikko Magdalena Olsson ja Markus Lundholm hiihti hopeaa sekä Viron Daisy Kudre ja Mattis Jaama pronssia.

Marjut Turunen aloitti viestin vauhdilla, ja Suomi oli loppuun asti mukana mitalitaistelussa edeten viimeisissä vaihdoissa tasatahtiin Viron kanssa. Mitalikamppailu päättyi kuitenkin Suomen osalta pettymykseen ankkuriosuuden lopussa.

– Pidin ankkuriosuudella hyvää vauhtia päällä, ja Viron kaveri tuli siinä imussa mukana. TV-rastin jälkeen otin vauhdin hetkeksi pois, ja annoin kaverin tehdä valinnan, siinä mentiin sitten vielä samaa reittiä. Seuraavalla välillä otettiin eri valinnat, kun siinä oli pakko kiertää aita jommalta kummalta puolelta. Se minun kiertoni olikin ratkaisevat sekunnit hitaampi, kertoi Kotro ratkaisun vaiheita.

EM-tuloksiin otetaan mukaan vain joukkue/maa. Suomen kakkosjoukkueen Salla Koskelan ja Ville-Petteri Saarelan sekä kolmosjoukkueen Liisa Nenosen ja Eevert Toivosen tuloksia ei näin ollen huomioida lopputuloksissa.

EM-kisat jatkuvat välipäivän jälkeen lauantaina pitkällä matkalla.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen EM-sprinttiviesti 12.3.2020

1) RUS (Alena Trapeznikova, Sergey Gorlanov) 46.14, 2) SWE (Magdalena Olsson, Markus Lundholm) 47.06, 3) EST (Daisy Kudre, Mattis Jaama) 47.50, 4) FIN (Marjut Turunen, Tuomas Kotro) 47.57, 5) NOR (Evine Westli-Andersen, Audun Heimdal) 48.47, 6) CZE (Lenka Mechlova, Jakub Skoda) 49.28

EM-kilpailun nettisivut: https://esoc2020.ugrasport.com/races/sprint-relay/
GPS-seuranta: http://www.tulospalvelu.fi/gps/
Suunnistusliiton kuvapankki: https://kuva.sslmedia.info/Hiihtosuunnistuksen-EM-10-1532020/EM-sprinttiviesti-1232020/