Suunnistusseminaari 8.-9.2.2020

Suunnistuseminaarin 2020 ilmoittautuminen on päättynyt 20.01.2020.

 

Toimi nopeasti, sillä vielä ehdit ilmoittaa itsesi tai seuran edustajat mukaan mielenkiintoiseen viikonloppuun!

Helmikuun 8.-9. päivä järjestettävässä Suunnistusseminaarissa on käsittelyssä myös suunnistajan fyysinen harjoittelu ja suorituskykyisyys. Suunnistusliiton uuden yhteistyökumppanin Pajulahden urheiluopiston valmennuskeskuksen asiantuntijat pääsevät jakamaan osaamistaan huippu-urheilun vaatimuksiin liittyen.

Lauantaina opiston kestävyystestaaja ja liikuntafysiologi Juha Sorvisto käy läpi suunnistajan tapoja seurata harjoittelun kuormittavuutta ja suorituskyvyn kehitystä. Kestävyysjuoksuvalmentaja Rami Virlanderin johdolla tutustutaan juoksijan liikehallintaharjoitteisiin ja sunnuntaina valmennuksen kehittäjä Nikke Vilmi jatkaa kestävyysurheilijan ja suunnistajan suorituskykyisyyteen ja voimaharjoitteluun liittyvillä teemoilla luennon ja käytännön demojen kautta.

Lauantai-iltana ennen suunnistusvuoden 2019 parhaat palkitsemisillallista urheilija-valmentajapari Akseli Ruohola ja Olli Mattila MS Parmasta kertovat valmentautumisensa sisällöstä, sekä onnistumisen että haasteiden näkökulmista. Turun seudun urheiluakatemiassa ja Team2025 -ryhmässä valmentautuva nuorten EM- ja MM-mitalisti Ruohola suunnisti menneellä kaudellaan ensimmäisen vuoden pääsarjassa ja onnistui nappaamaan sekä SM-mitalin että maajoukkuekokemusta.

Ruoholan valmentaja Olli Mattila nostaa valmennussuhteen kulmakiviksi nousujohteisen kestävyysharjoittelun, missä lajin vaatimukset on pidetty tiukasti mielessä: ”Suunnistajaksi tullaan suunnistamalla ja juoksuvauhtiin tulee panostaa jo nuorena. Testaus ja seuranta sekä nousujohteinen harjoittelu ovat olleet meille aina tärkeitä. Nuoren urheilijan uralla motivaatio saattaa olla välillä koetuksella varsinkin, jos onnistumisia ei tule hirveästi. Ei kuitenkaan saa luovuttaa ja pitää uskoa itseensä. Yksi haasteellinen vaihe urheilijaksi kasvussa on lukioikä, jolloin saattaa olla vaikea saada kiinni urheilijan arjesta ja uskaltaa elää niin kuin urheilijalta vaaditaan.”

 

Suunnistusseminaarissa 8.-9. helmikuuta voi kuulla suunnistajan fyysisen harjoittelun sisältöjen lisäksi myös muista mielenkiintoisista ja monipuolisista suunnistukseen ja seuratoiminnan kehittämiseen liittyvistä aiheista. Voit tutustua ohjelmaan Suunnistusseminaarin sivuilla ja ilmoittautua mukaan Suomisportin kautta.