Venla Harjulle MM-pronssia keskimatkalta

Venla Harju avasi suunnistuksen MM-kisoissa Norjassa Suomen mitalitilin ottamalla keskimatkan pronssia. Kisan voitti jälleen Ruotsin Tove Alexandersson, joka rutisti viiden sekunnin eron Sveitsin Simona Aebersoldiin. Harju jakoi pronssin Venäjän Natalia Gemperlen kanssa.

– Olin lopussa varma, että Gemperle ja Anne Margrethe Hausken menevät ohi, mutta onneksi sekunnit menivät nyt näin. Kisa oli sellaista perustekemistä. Tunne ei ollut mikään superhyvä, mutta pystyin malttamaan maastossa ja rauhoittamaan tilanteet, joten virheet pysyivät pieninä, Harju summasi pronssikisansa.

Mitali oli Harjulle kolmas henkilökohtainen MM-pronssi. Aiemmat ovat tulleet 2013 sprintistä ja 2017 keskimatkalta. Harju teki mainion paluun äitiyslomalta MM-mitaleille.

– Fysiikka on tuntunut kovemmalta mitä koskaan aiemmin. Keskimatkalla kokonaisuus oli jälleen hyvä ja menin itselleni sopiavaa vauhtia loppuun asti. Jalat toimivat lopussa paremmin kuin pitkällä matkalla, Harju kertoi.

Marika Teini oli keskimatkan yhdeksäs ja totesi maalissa, että jalkavaivat veivät voiton. Merja Rantanen oli 11. ja Saila Kinni 22. Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri oli luonnollisesti tyytyväinen mitalitilin aukeamiseen.

– Onneksi sekunnit olivat meidän puolella. Venlalta todella hieno suoritus ja hyvä, että mitalitili saatiin auki. Viestikokoonpano on toistaiseksi Harju, Teini ja Rantanen ja sitä voidaan muuttaa tarvittaessa vielä lauantaina, Kähäri kertoi.

Venla Harju otti uransa kolmannen henkilökohtaisen MM-mitalin Norjassa.

Suunnistuksen MM-kisat päättyvät lauantaina viesteihin.

Järjestäjien kisasivut ja täydelliset tulokset: https://woc2019.no/en

Suunnistuksen MM-kilpailut, Östfold, Norja, keskimatka 16.8.

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 38.20, 2) Simona Aebersold SUI 38.25, 3) Venla Harju FIN 40.05, Natalia Gemperle RUS 40.05, 5) Anne Margrethe Hausken Nordberg NOR 40.07, 6) Sabine Hauswirth SUI 40.08, 9) Marika Teini FIN 41.06, 11) Merja Rantanen FIN 41.37, 22) Saila Kinni FIN 44.18