Miika Kirmula hienosti seitsemäs MM-keskimatkalla

Miika Kirmula oli MM-keskimatkan seitsemäs.

Suomen miehet suunnistivat hienosti Norjan Östfoldissa perjantaina käydyllä MM-keskimatkalla. Miika Kirmula oli lopulta seitsemäs, vain kuusi sekuntia kuudennesta sijasta. Aleksi Niemi oli 12. ja MM-ensikertalainen Topi Syrjäläinen sijalla 24. Kilpailun voitti jälleen Norjan Olav Lundanes, joka rutisti loppulenkillä väkisin hopeaa ottaneen Ruotsin Gustav Bergmanin ohi. Norjan toisen mitalin otti Magne Dähli, joka jäi puoli minuuttia kultamitalista.

Kirmula oli tyytyväinen suoritukseensa, jolla heltisi selkeästi uran paras MM-sijoitus.

– Tässä suorituksessa oli samaa kuin Lohjan maailmancupissakin: maltoin ottaa aikaa suunnistukselle. Niin virheet pysyivät pieninä. Ainoa virhe, joka jäi vähän harmittamaan tuli yleisörastin jälkeen, mietti Kirmula, joka virheestä huolimatta nosti sijoitustaan loppulenkillä.

Kirmulan tavoin myös Aleksi Niemi saalisti uransa parhaan MM-sijan ja oli tyytyväinen tulokseen.

– Ei tämä ihan ollut sitä, mitä hain. Suoritus oli tasapainoinen, mutta alussa oli vaikea päästä rytmiin. Fyysisesti olin vähän lahna tänään, Niemi ruoski itseään.

MM-kisoissa ensimmäistä kertaa suunnistanut Topi Syrjäläinen löysi parannettavaa vauhdistaan.

– Suunnistussuoritus oli hyvä, mutta vauhti ei riittänyt. Maasto oli älyttömän raskas, enkä ollut siihen tänään valmis. En ole pettynyt, mutta parempaa toivoin, myönsi joukkueen kuopus.

Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri oli tyytyväinen miesten kokonaispanokseen.

– Kirmula lähti hieman varovasti riskejä välttäen, seitsemäs sija on äärettömän hyvä. Hieno tasonnosto äijiltä kaikkiaan. Niemellä top10 oli haarukassa ja Syrjäläinenkin voi olla tyytyväinen MM-debyyttiinsä, Kähäri summasi keskimatkan.

Suunnistuksen MM-kisat päättyvät lauantaina kilpailtavaan viestiin. Suomen joukkueet ovat: Niemi, Elias Kuukka ja Kirmula sekä naisissa Harju, Teini ja Rantanen.

Järjestäjien kisasivut ja täydelliset tulokset: https://woc2019.no/en

Suunnistuksen MM-kilpailut, Östfold, Norja, keskimatka 16.8.

Miehet: 1) Olav Lundanes NOR 34.18, 2) Gustav Bergman SWE 34.29, 3) Magne Daehli NOR 34.47, 4) Emil Svensk SWE 34.48, 5) Lucas Basset FRA 35.20, 6) Frederic Tranchand FRA 36.09, 7) Miika Kirmula FIN 36.15, 12) Aleksi Niemi FIN 36.59, 25) Topi Syrjäläinen FIN 39.25.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail