Syksyn testit valmennusryhmiin

Ratatestiin ja maastotestiin osallistuminen on edellytys Suunnistusliiton aikuisten ja nuorten valmennusryhmiin valinnalle. Ryhmävalinnoissa huomioidaan ratatestin aika suhteessa valmennuslinjauksen mukaisiin tavoitetasoihin. Vuoden 2020 aikuisten ja nuorten valmennusryhmien sekä Suunta Huipulle -leiritysohjelman valintoihin huomioidaan 1.1-6.10.2019 tehdyt testisuoritukset.

Testit voi suorittaa asuinpaikasta tai seurasta riippumatta kaikissa tarjolla olevissa tapahtumissa. Seurat, alueet ja urheiluakatemiat voivat järjestää urheilijoille valvottuja ja avoimia testitapahtumia. Virallisiksi tulosnoteerauksiksi huomioidaan ainoastaan ohjeiden mukaan viestityt ja raportoidut tapahtumat.

Lue lisää Testit ja kriteerit valmennusryhmiin sivuilta

Nuorten maajoukkueen valintaleiri 4.-6.10.

Nuorten maajoukkueen valintaleiri järjestetään Turussa 4.-6.10. Valintaleirille kutsutaan kauden kilpailumenestyksen perusteella 10-20 alle 20v. työttöä ja poikaa. Ohjelmassa on  perjantaina ratatesti ja lauantaina ominaisuustestit. Viikonlopun aikana pidetään myös henkilökohtaiset haastattelut sekä järjestetään muuta harjoittelua.

Huom! Viikonlopun nuorisoviestiin ja/tai Oravatonniin voi harkinnan mukaan osallistua. Asiasta on hyvä olla tarvittaessa yhteydessä nuorten maajoukkueen päävalmentajaan Antti Örniin antti.orn(a)suunnistusliitto.fi

Suunta Huipulle -leiritys

Suunta Huipulle -leiritys on liittojohtoinen leiritysohjelma 15-20 -vuotiaille huipulle tähtääville nuorille , jotka eivät kuulu nuorten maajoukkueeseen, mutta ovat jo menestyneet hyvin kansallisella tasolla ja omaavat hyvät fyysiset edellytykset kehittyä huipputasolle.

Leirille valitaan urheilijat valintaohjeiden mukaan. Valintaohjeet kuvaavat kilpailumenestyksen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia ja tavoitteellisuutta.  Seura ilmoittaa liittoon valintaohjeet täyttävät urheilijat ja heidän tulokset 6.10. mennessä leirityksen sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Lue lisää Suunta Huipulle -leireistä ja valintaohjeista