Fredrikstad SK historialliseen voittoon

Tampereen Pyrinnön nelikko Lotta Karhola, Simona Aebersold, Saila Kinni ja Venla Harju taisteli itsensä Venlojen viestin kolmanneksi Kangasalla lauantaina käydyssä Jukolan viestissä. Kilpailun voiton vei norjalainen Fredrikstad SK, jonka edellinen paras suoritus on vuodelta 2005, jolloin seura oli kilpailun kahdeksas.

Pyrintöläisten viesti ei lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun aloittaja Karhola hermoili ja sortui isoihin virheisiin. Lopulta pyrintöläinen tuli vaihtoon vasta sijalla 78, yli 5,5 minuuttia kärjessä kiitänyttä Haldenin Sabina Hauswirthia jäljessä.

-Minua jännitti tosi paljon ennen kilpailua, mutta se kuuluu asiaan. Alkuvauhti oli paljon kovempi kuin ajattelin ja fyysisesti tuntui tosi pahalta. Pummasin ykkösrastia varmaan kolme minuuttia ja kiersin kaikki hajonnat. Siihen meinasi selkäranka katketa, mutta päätin taistella loppuun asti, Karhola kertoo epäonnisesta alusta, jonka jälkeen hänen piti kiriä kärkeä kiinni ja ohittaa liki 130 joukkuetta .

Kangasalan maastot osoittivat, että tarkkana saa olla ja tilanteet vaihtelivat kärkijoukkueiden tehdessä virheitä. Toisella osuudella koko kärki pistettiin uusiksi Kirsi Nurmen tuodessa IFK Göteborgin vaihtoon ensimmäisenä, kahdeksan sijaa sijoitusta nostaneena. Takana myös norjalainen Fredrikstad SK paranteli sijoitustaan kuudella, nousten kilpailun kolmanneksi IFK Lidingö SOK:n jälkeen.

Parhaan suomalaisen paikkaa toisen osuuden jälkeen piti MS Parma, ennen Paimion Rastia ja Tampereen Pyrintöä, jonka nuori sveitsiläinen vahvistus Simona Aebersold näytti osaamistaan nostamalla joukkueen sijoitusta 72:lla.

-Pidän takaa-ajosta, joten tämä oli minulle hyvä lähtöpaikka. En nähnyt muita ja virheitä ei tullut. Viikonloppuna vaivannut flunssakaan ei enää tuntunut ja voin sanoa olevani hyvässä kunnossa, Sveitsin maajoukkuenainen kertoi maalissa.

Kahden kamppailu voitosta

Kolmannella osuudella erot kärkijoukkueiden välillä kasvoivat. Saila Kinni nosti tamperelaiset kilpailun kolmanneksi, mutta ero kärkeen venyi yli neljään minuuttiin. IFK Götenborg piti edelleen kilpailun kärkipaikkaa käsissään, mutta Fredrikstad SK:n Marianne Andersson kavensi kärkijoukkueiden eron 40 sekuntiin.

-Ihan ok suoritus, ei mikään huippu, mutta riittävän hyvä. Onhan se hienoa olla paras suomalaisjoukkue, Kinni pohdiskeli tulosten ratkettua.

Ankkuriosuudella IFK Göteborgin Sara Hagsrömiä jahtaamaan lähti hyvää vauhtia tänä vuonna kansainvälisellä tasolla esittänyt Norjan maajoukkuenainen Kamilla Olaussen ja ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kaksi kärkijoukkuetta olivatkin jo yhdessä. Hagströmin tehdessä virheitä kilpailun kolmantena ollut Venla Harju pystyi kaventamaan eroa edellä menevään sekunti sekunnilta. Hagströmin virheiden myötä Fredrikstadin Olaussen pääsi karkaamaan ja norjalaiset pääsivät juhlimaan historiallista voittoa joukkueella Marianne Riddervold Kahrs, Marie Olaussen, Marianne Andersen, Kamilla Olaussen. Seuran paras aikaisempi sijoitus on vuodelta 2004, jolloin joukkue oli kahdeksas.

Voittajien takana taistelu Pyrinnön ja Göteborgin kesken kilpailun hopeasijasta kävi tiukkana. Toiseksi viimeisellä rastilla ero oli kaventunut jo yhdeksään sekuntiaa, mutta lopulta sijoitukset säilyivät ja Harju sai tuoda joukkueensa parhaansa suomalaisseurana maaliin kolmantena.

-En nähnyt ketään enkä tiennyt maastossa, että olimme niin lähellä. Oli kiva päästä juoksemaan tutussa maastotyypissä. Voin olla tyytyväinen suoritukseen, Harju kertoi maalissa

Venla Harju, Saila Kinni, Simona Aebersold ja Lotta Karhola juhlivat parhaana suomalaisseurana Venlojen kolmatta sijaa.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail