Tampereen Pyrintö myös Jukolan kolmas

Tampereen Pyrintö oli paras suomalainen joukkue myös Jukolan viestissä. Joukkueen sijoitus kolmas, oli sama, jonka pyrinnön naiset saavuttivat noin 12 tuntia aikaisemmin Venlojen viestissä. Pyrinnön joukkueessa suunnistivat Otto Simosas, Severi Kymäläinen, Elias Kuukka, Johan Runesson, Aleksi Niemi ja Floriand Howald. Jukolan voiton otti ensimmäisen kerran historiassa ruotsalainen Stora Tuna SK. Joukkueen voiton erityisyyttä korosti se, että joukkueessa juoksi neljä Svenskin veljestä.

Tampereen Pyrintö taisteli parhaista sijoituksista läpi kilpailun ja ero kärkeen oli enimmillään toisella osuudella, hiukan yli kaksi minuuttia – sama kuin lopulta maalissa. Tamperelaiset ottivat kilpailun ohjat käsiinsä neljännellä osuudella Johan Runesonin hienolla juoksulla ja nuori Mikko Eerola piti joukkueen kärjessä vielä viidennellä osuudella.

– En ollut valmistatautunut lähtemään kärjessä ja tilanne jännitti minua kovasti. Perusvarma suoritus. Pienen pojan unelma tuli toteen, nuorten MM-kisoihin kesällä lähtevä Mikko Eerola kertoi tyytyväisenä viestin jälkeen.

Aamun valjetessa Aleksi Niemi kuljetti viestiä varmasti, kunnen isompi lähes kahden minuutin pummi mahdollisti sen, että takaa-ajajat, norjalainen IL Tyrving ja Stora Tuna saivat pyrintöläisen kiinni ja loppu matka vaihtoon asti mentiin yhtä matkaa.

Ankkuriosuudella ruotsin maajoukkuemies Emil Svenks otti nopeasti vetovastuun ja muiden pieneet koukut kasvattivat kärkijoukkueen eroa muihin. Svensk onnistui pitämään pään kylmänä loppuun asti ja näin ruotsalaiset pääsivät juhlimaan voittoa. Sveitsin maajoukkuemies Matthias Kyburz selätti ankkuriosuudella toisen sveitsiläisen Howaldin ja näin IL Tyrving saavutti historian parhaan Jukola sijoituksen. Norjalaisten ero voittajiin oli maalissa 2.24. Pyrintöläisillä sen sijaan jäi hopeasijaan kirittävää vain yhdeksän sekuntia.

-Alussa ei tuntunut hyvältä, kun muut puskivat kovaa ja metsä ei ollut mitään miellyttävintä. Maalissa harmitti, mutta kun näin joukkuetovereideni hymyilevät naamat, voin sanoa olevani melko tyytyväinen suoritukseeni, Howald pohdiskeli kilpailun jälkeen.