Antti Rusanen otti MM-pronssia temposta

Suomen tarkkuussuunnistajat jatkoivat mitalitahdissa MM-kisojen päätöspäivänäkin, kun Antti Rusanen oli tempokisan kolmas. Rusaselle pronssi oli jo uran 13. MM-mitali. Juha Hiirsalmi varmisti suomalaismitalin ollen neljäs, mikä on turkulaisen uran paras MM-sijoitus. Pinja Mäkinen oli kymmenes.

Rusanen suoriutui aikarastitehtävistä tasaisen varmaan tahtiin. Hiirsalmi löysi alun vaikeuksien jälkeen hyvän tahdin ja kellotti lopun viidestä tehtäväasemasta neljällä aivan kärkiaikoja.

Rusanen oli tyytyväinen päivän mitalisuoritukseen.

– Rata vastasi odotuksia ja tein hallitun suorituksen. Hienoa, että se riitti mitaliin. Rata oli todella upea. En ole näin valtavien kivenlohkareiden seassa aiemmin suunnistanut, Rusanen kertoi kisan jälkeen.

Suomen saldo tarkkuussuunnistuksen MM-kisoista oli kolme mitalia: kaksi kultaa ja pronssi.

MM-tarkkuussuunnistus, Idanha-a-Nova Portugali

Tempokisan tulokset: 1) Marit Wiksell SWE 294 s, 2) Ines Domingues POR 347, 3) Antti Rusanen FIN 368, 4) Juha Hiirsalmi FIN 370,5, 5) Palve Ptacek CZE 380, 6) Tomas Lestinsky CZE 389, 10) Pinja Mäkinen FIN 415,5.