Suomen nuorilla upea EM-viestipäivä

Suomen nuorten viestipäivä EM-suunnistuksessa sujui kullan kiilto silmissä, sillä peräti kolme neljästä sarjasta päättyi suomalaisten voittoon. 18-vuotiaiden sarjassa voittajiksi rutistivat joukkueet Aaro Ojala, Topias Arola ja Touko Seppä sekä Mikaela Karjalainen, Maria Määttänen ja Melina Lahdenperä. Menestystä täydensi 16-vuotiaiden tyttöjen kultakolmikko Fanny Kukonlehto, Eeva-Liina Ojanaho ja Salla Isoherranen. 16-vuotiaissa pojissa Suomen joukkue Topias Kemppi, Riku Gröhn ja Aarni Ronkainen oli neljäs.

Nuorten valmentaja Antti Örn oli syystäkin ylpeä nuoresta joukkueestaan.

– Käsittämättömän hieno viestipäivä. Tällaisia on nähty harvoin, jos koskaan. Pidän tätä parhaana viestisaavutuksena nuorten EM-kisoissa, koska kilpailu on viime vuosina kiristynyt niin hirveästi, Örn korosti.

Menestys laajalla rintamalla kertoo Suomen nuorten kovasta ja laajasta tasosta. Örn muistutti, että kotiinkin jäi monta kovatasoista nuorta.

– Pitkä matka ei kertonut koko totuutta joukkueemme tasosta. Tänään pystyimme paremmin toteuttamaan perussuorittamista: maltettiin myös jarruttaa, jos tuli epävarmuutta. Maasto sopi nyt myös meille paremmin kuin pitkän matkan maasto, sillä näkyvyys oli hieman parempi. Joukkueena selvisimme yhdellä isommalla koukulla, joka tuli 16-vuotiaiden poikien avausosuudella.

Viesteissä onnistumisen siemen iti toimivista joukkueen roolituksista.

– Kaikki tekivät sen, mitä omalla osuudella pitääkin tehdä. Roolitus oli ratkaiseva tekijä menestyksessä ja kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan, Örn kiitteli suojattejaan.

Nuorten EM-kisat päättyvät sunnuntaina sprinttiin.

Nuorten EM-suunnistus, Grodno Valko-Venäjä, viesti

Miehet 18: 1) FIN 1.34.35 (Aaro Ojala, Topias Arola, Touko Seppä), 2) HUN 1.35.58 (Marcell Szabo, Zoltan Bujdoso, Ferenc Jonas), 3) SWE 1.36.49 (Philip Carlsson, Leo Johansson, Axel Enblad), 4) RUS 1.37.38 (Mihail Beljakov, Danil Fomin, Dmitri Stepanov), 5) SUI 1.39.36 (Pascal Schmid, Simon Hamel, Manuele Ren), 6) LTU 1.44.38 (Rokas Barauskas, Augusts Velde, Dovydas Kausakys).

Naiset 18: 1) FIN 1.43.27 (Mikaela Karjalainen, Maria Määttänen, Melina Lahdenperä), 2) HUN 1.45.33 (Nelli Hajdu, Dominika Mero, Csilla Gardonyi), 3) SUI 1.45.43 (Lilly Graber, Hanna Wey, Vera Moser), 4) SWE 1.53.29 (Ebba Berglin, Petrina Costemans, Tilde Backlund), 5) CZE 1.53.33 (Michaela Dittrichova, Tereza Chrastova, Lucie Semikova), 6) RUS 1.53.49 (Elizabeta Botova, Anna Safronova, Taisia Hohlova).

Pojat 16: 1) CZE 1.33.25 (Jakub Chaloupsky, Martin Simsa, Lukas Vitebsky), 2) RUS 1.33.43 (Maxim Gavriljuk, Ilja Mailgin, Mark Tutinin), 3) LTU 1.36.20 (Adomas Casas, Tadas Dementavicius, Andojas Lapinskas), 4) FIN 1.42.30 (Topias Kemppi, Riku Gröhn, Aarni Ronkainen), 5) DEN 1.45.11 (Mathias Buchgreitz, Jonas Damm Als, Oscar David Brom Jensen), 6) GER 1.45.36 (Konrad Stamer, Anton Knoll, Konstantin Kunckel).

Tytöt 16: 1) FIN 1.45.14 (Fanny Kukonlehto, Eeva-Liina Ojanaho, Salla Isoherranen), 2) RUS 1.46.03 (Anastasia Rukomel, Jelena Porhun, Anna Trempoltseva), 3) SUI 1.46.30 (Nina Hubmann, Alina Niggli, Ines Berger), 4) CZE 1.50.12 (Anna Karlova, Vanda Vavrova, Marketa Mulickova), 5) HUN 1.59.33 (Rita Sarkozy, Viktoria Mag, Boglarka Czako), 6) EST 2.02.24 (Kris Jette Piht, Leana Jete Korb, Brigitte Panker).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail