Kuukka ja Mironova SM-keskimatkan mestareiksi

Tampereen Pyrinnön  Elias Kuukka on lunastamassa häneen ladattuja odotuksia. SM-keskimatkan voitto Taivalkoskella ja Posion rajamaastoissa tuli varmalla suorituksella.

– Pystyin omaan, hyvään suoritukseen. Maasto oli hieno ja rata oli hyvä, mestaruutensa erinomaisella loppuvedolla varmistanut Kuukka totesi.

Tiukimmalle Kuukan pisti viime vuoden pitkän matkan MM-hopeamies, Ukrainan Ruslan Glebov. Kolmanneksi nopein oli Viron Timo Sild, mutta SM-hopealla ja pronssilla palkittiin nuoret miehet Aleksi Karppinen ja Akseli Ruohola.

Elias Kuukan päätavoite on tietysti Norjan MM-kisoissa, joissa hän suunnistaa sekä pitkän matkan että viestin.

– Pitkä matka on ollut kauan tähtäimessä. Alustavat valmistautumiskuviot ovat selvillä, mutta valmentajan Seppo Väli-Klemelän kanssa hiotaan vielä yksityiskohdat kuntoon.

Naisten keskimatkalla Kooveen Svetlana Mironova vei Suomen mestaruuden SK Pohjantähden Anna Haatajan nenän edestä. Alkukaudesta suunnistuksensa kanssa tuskaillut Haataja oli SM-hopeastaan iloisempi kuin mestari konsanaan.

Alkukauden suunnistusongelmat ovat toivottavasti unohtuneet ja suunnistus sujuu jatkossakin.

– Maasto oli mukava ja vaativa. Onnistuin aika hyvin ennakkosuunnitelmien mukaisesti, kun yritin alueen vanhalle kartalle suunnitella naisten finaalin rataa. Ei se ihan virheittä mennyt, ehkä sellaiset 1,5-2 minuuttia olisi ajasta otettavissa pois, Haataja aprikoi.

Kun MM-kisat jäävät väliin, on hänen suunnitelmissaan osallistua Sveitsin rastiviikolle ja mikäli juoksu sujuu, myös Ruotsin O-ringen voi tulla kysymykseen.

– Mutta ensimmäisenä haen sopivan juoksukilpailun ja menen parantelemaan ennätyksiäni.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail