Salla Koskela valmiina MM-mitalijahtiin

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut alkavat keskiviikkona Ruotsin Lapissa Norrbottenin läänissä, Piitimessä.  Suomen suurin mitalitoivo on edellisissä EM- ja MM-kilpailuissa mitaleja saavuttanut Salla Koskela.

Koskela myöntää, että Ruotsin MM-kilpailut on ollut tämän kauden tärkein tavoite ja kisat ovat pyörineet mielessä läpi talven.

– Tänä talvena en ole mitään muuta ajatellut kuin urheilua. Kyllä nämä ovat minulle tähänastisen elämäni tärkeimmät kilpailut, sillä täällä minulla on parhaat mahdollisuudet tehdä mitalin arvoisia suorituksia. Tavoitteena on maailmanmestaruus, vaikka se kova tavoite onkin, Koskela myöntää.

26-vuotiaan Koskelan kausi on sujunut hyvin ja helmikuussa käydyistä EM-kilpailuista tuli kolme mitalia. Reilu viikko sitten käydyissä SM-kilpailuissa mikään ei sujunut, mutta huonosti menneet kilpailut eivät kuitenkaan vieneet luottamusta omaan tekemiseen.

– Pellossa hiihto tuntui jäykältä ja olin umpisurkea. Se toimi kuitenkin hyvänä herättelijänä. Viimeisen viikon olen ottanut kevyesti ja löysin taas rentouden tekemiseen. Nyt olo on luottavainen. Tiedän, että oma tasoni riittää mitalivauhtiin ja sama porukka täällä on viivalla kuin EM-kilpailuissa, Koskela kertoo pienestä notkahduksesta, joka ei mitalihaaveita karistanut.

MM-hiihtosuunnistukset alkavat poikkeuksellisesti pitkällä matkalla, jonka jälkeen käydään nopea sprintti. Loppuviikosta kisataan vielä yhteislähtönä hiihdettävä keskimatka ennen kisaviikon päättävää viestiä. Erilainen kisaohjelma herättää urheilijoissa monenlaisia kysymyksiä.

– Yleensä loppuviikosta hiihdetty pitkä matka on vienyt energiat ihan tyhjäksi ja nyt sen jälkeen hiihdetään heti sähäkkä sprintti. Täällä pitkälle lähdetään kuitenkin täysin palautuneena, joten hyvin pitäisi jaksaa ilman välipäivää. Keskimatka taas on nopeatempoinen kilpailu, jossa joutuu katselemaan muita. Minulla on kaikki matkat kulkenut hyvin, joten mitään erityistä suosikkia ei ole, Koskela pohdiskelee kisaviikolla vastaan tulevia erilaisia matkojaan, jotka kaikki kelpaavat suosikkimatkoiksi.

Ennen ensimmäistä starttia tunnelma on jännittynyt, mutta myös innokkaan odottava. Kokenut urheilija tietää, että tässä kohtaa suurin työ tehdään pään sisällä.

– Jokaisella matkalla voi tulla hyvä kisa. Asenne ja oma ajattelu ratkaisevat. Tavoitteena on lähteä päättäväisesti hyvä isku päällä mitalijahtiin, Koskela lupaa.

Seuraa hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuja: www.wsoc2019.com tai orienteering.sport

Seuraa somessa: #wsoc2019 #skio #suunnistus