Suomi hakee vuoden 2022 hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuja

Suomen Suunnistusliiton hallitus on päättänyt, että Suomi hakee hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuja. Kilpailut järjestettäisiin Kemissä ja Keminmaalla vuonna 2022.

– Suomessa on järjestetty hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut viimeksi vuonna 2005, joten on jo aikakin, että järjestämme lajin MM-kilpailut. Suomi on myös yksi isoimmista hiihtosuunnistusmaista, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki toteaa.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut on järjestetty Suomessa aikaisemmin kolmesti. Lajin ensimmäiset MM-kilpailut järjestettiin Hyvinkäällä vuonna 1975. Sen lisäksi MM-kisat on käyty 1988 Kuopiossa ja 2005 Levillä. Lisäksi lajin EM-kilpailut kisattiin Imatralla 2017.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut on jatkoa Suomen kansainvälisille kisaisännyyksille suunnistuksen parissa. Suomi järjestää tänä vuonna suunnistuksen maailmancupin ensimmäisen kierroksen kesäkuun alkupuolella Helsingissä. Vuonna 2020 Suomi isännöi tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailuja toukokuussa, sekä järjestää pyöräsuunnistuksen maailmancupin ja Veteraanien MM-kilpailut syyskuussa.

Vuonna 2021 Suomessa järjestetään pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut yhdessä nuorten MM-kilpailujen kanssa Kuortaneella. Lisäksi Suomi hakee suunnistuksen MM-isännyyttä Kuopioon vuodelle 2023 tai 2025.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut käydään tällä viikolla Ruotsin Piitimessä. Kansainvälinen suunnistusliitto ei ole vielä nimennyt tulevien vuosien MM-kilpailujen järjestäjiä.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail