Mirka Suutari neljäs MM-sprintissä

Mirka Suutarin neljäs sija jäi Suomen parhaaksi sijoitukseksi hiihtosuunnistuksen MM-sprintissä. Suutari teki lähes ehjän suorituksen, mutta mitaliin jäi vielä vajaa 30 sekuntin päähän. Sija oli 24-vuotiaalle naiselle uran paras MM-tasolla. Vuona 2017 Suutari voitti hopeaa EM-sprintissä.

Venäjällä järjestetyistä Universiadeista vain reilu viikko sitten palannut nainen oli tyytyväinen suoritukseensa. Kilpailu käytiin  Lindbäckan hiihtokeskuksen jyrkillä rinteillä Pohjois-Ruotsissa. Tarjolla oli urasokkelikon lisäksi isoa baanaa ja laskettelurinteiden kiipeämistä.

-Päätin, että teen tänään kauden parhaan suorituksen ja sen tein. Rankkaa oli, kun tarjolla oli pari kunnon mäkeä. Vauhtia riittää ja sija oli parempi kuin edellisissä MM-kilpailuissa (sprintin 5.) eli katsotaan vuoden päästä uudestaan, Suutari ennakoi tulevaa.

Naisten kilpailun voiton vei ylivoimaiseen vauhtiin yltänyt Ruotsin Tove Alexandersson. Ruotsalaisten voittoa täydensi hopealle hiihtänyt Magdalena Olsson ennen Maria Ketskinaa.

Miehissä suomalaisista parhaiten onnistui Tuomas Kotro, joka oli lopulta kuudes. Voiton jakoivat venäjän Sergei Gorlanov ja Ruotsin Erik Rost. Pronssille nousi yksi hiihtosuunnistuksen menestyneimmistä miehistä Venäjän Eduard Hrennikov.

Kotro oli tyytyväinen suoritukseensa, mutta harmitusta aiheutti 31 sekunnin ero kärkeen.

-Ehjä, nousujohteinen kilpailu. Kyllä se hyvin meni, kun suurennuslasilla saa virheitä gps-käyrästä etsiä. Se ketuttaa, kun muut ovat parempia. Täytyy vain harjoitella enemmän ja hiihtää kovempaa, Kotro pohdiskeli.

MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen lauantaina käytävällä keskimatkan kilpailulla.

Kuvia päivitetään Suunnistusliiton kuvapankkiin: https://kuva.sslmedia.info/

MM-hiihtosuunnistus, Piitime Ruotsi

Sprintti

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.36, 2) Magdalena Olsson SWE 15.04, 3) Maria Ketskina RUS 15.06, 4) Mirka Suutari FIN 15.34, 5) Daisy Kudre EST 15.50, 6) Tatjana Oborina RUS 15.51, 9) Salla Koskela FIN 16.09, 11) Milka Reponen FIN 16.18, 12) Marjut Turunen FIN 16.23.

Miehet: 1) Sergei Gorlanov RUS & Erik Rost SWE 15.35, 3) Eduard Hrennikov RUS 15.44, 4) Vladislav Kiselev RUS 15.45, 5) Lars Moholdt NOR 16.01, 6) Tuomas Kotro FIN 16.06, 17) Ville-Petteri Saarela FIN 17.06, 18) Tero Linnainmaa FIN 17.12, 19) Eevert Toivonen FIN 17.27.