Koskela ja Saarela 7:iä MM-keskimatkalla

Hiihtosuunnistuksen MM-keskimatka tarjosi luvatusti jännittäviä käänteitä Ruotsissa. Yhteislähtönä käyty kilpailu päätyi suomalaisittain pettymyksiin. Niin naisissa kuin miehissä mitali olisi ollut otettavissa, mutta kärki pääsi karkuun ja loppusuoralla sijat tippuivat niin, että Ville-Petteri Saarelan ja Salla Koskelan oli tyytyminen palkintosijojen ulkopuolelle seitsemänsiksi.

Miesten kilpailun voitti Ruotsin Erik Rost, joka piti kärki paikkaa läpi kilpailun. Lopussa ero hopealle hiihtäneeseen Audun Heimdal oli vain 5 sekuntia. Rost tekikin kilpailun loppu puolella ison virheen ja takana tulevat pääsivät jo ohi. Ruotsalainen onnistui kuitenkin lopun kovalla hiihdolla kääntämään kilpailun itselleen parhain päin. Pronssia otti Sveitsin Gion Schnyder.

Suomen Ville-Petteri Saarela taisteli hienosti kärjen mukana, mutta lopussa takaa tulleet venäläiset pääsivät ohi ja jättivät miehen seitsemänneksi.

-Tämä oli tuttu tilanne. Mitali meni maalisuoralla parinkymmenen metrin päässä. Suoritus oli koko ajan hallinnassa, mutta se ei tänään riittänyt. Lopussa jäin pussiin ja siinä meni sitten kaksi sijaa. Mitalia tultiin täältä hakemaan ja se jäi saamatta, joten tottakai olen pettynyt, Saarela muisteli vuoden 2015 yhteislähtönä hiihdettyä keskimatkaa, joka kulki samoin sävelin lopun osalta.

Naisissa kilpailun ennakkosuosikki, moninkertainen maailmanmestari Tove Alexandersson joutui taipumaan venäläiselle Maria Ketskinalle. Koko kilpailun kärjessä hiihtänyt Alexandersson johti kilpailua vielä puoli kilometriä ennen maalia, mutta lopun kaatumiset antoivat venäläiselle mahdollisuuden voittoon. Pronssille hiihti niin ikään venäläinen  Alena Trapeznikova.

Suomalaisista parhaiten onnistui Salla Koskela. Koskela pysyi kärjen vauhdissa kaksi ensimmäistä lenkkiä, mutta kolmannella lenkillä eroa alkoi tulla ja lopussa sijoitukseksi tuli seitsemäs.

-Kilpailu lähti hyvin, mutta kolmannella lenkillä tein oijon, mutta rasti ei tullutkaan vastaan siinä missä luulin. Pakka hajosi ja virheitä tuli lisää. Loppusuoralla tuli sitten väsymys. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta hiihtovauhti jäi kyllä Turkkiin, Koskela harmitteli virheitä.

MM-hiihtosuunnistus, Piitime Ruotsi

Keskimatka (yhteislähtö)

Miehet: 1) Erik Rost SWE 52.36, 2) Audun Heimdal NOR 52.41, 3) Gion Schnyder sUI 52.47, 4) Sergei Gorlanov RUS 52.50, 5) Vladislav Kiselev RUS 52.51, 6) Andrei Lamov RUS 52.52, 7) Ville-Petteri Saarela FIN 52.54, 10) Jyri Uusitalo FIN 53.06, 11) Tero Linnainmaa FIN 53.08, 17) Janne Häkkinen FIN 53.32.

Naiset: 1) Maria Ketskina RUS 44.52, 2) Tove Alexandersson SWE 45.02, 3) Alena Trapeznikova RUS 46.44, 4) Anna Ulvensoen NOR 47.21, 5) Linda Lindqvist 47.26, 6) Evelina Wickbom SWE 47.39, 7) Salla Koskela FIN 47.51, 12) Milka Reponen FIN 48.57, 15) Liisa Nenonen FIN 49.45, 16) Marjut Turunen FIN 50.05.