Suunnistusliiton talous heikkeni 2018

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi lauantaina Helsingissä pidetyssä kevätkokouksessaan Suunnistusliiton alijäämäisen tilinpäätöksen vuodelle 2018. Tilinpäätös oli 123 000 alijäämäinen.

– Keskeiset asiat, joista saamme tuottoja, ovat pienentyneet: lisenssit, kilpailijamaksut ja Suunnistaja-lehden tuotot. Nämä heijastuvat kumulatiivisesti taloudessa samaan suuntaan. Lisäksi budjetissa ei ole joustovaraa aiempien vuosien tapaan, joten pienemmätkin ylitykset näkyvät tuloksessa, selvittää toimitusjohtaja Mika Ilomäki tilannetta.

Kansallisissa kilpailuissa suunnistaneiden määrä väheni 8% vuonna 2018. Puheenjohtaja Tuija Soanjärvi muistuttaa, että tappiollisessa tuloksessa näkyy jo pidempään jatkunut kilpailevien suunnistajien määrän lasku.

– Ei tämä ole vain viime vuoden ilmiö, vaan suunta on ollut tiedossa jo aiemmin. Taloudellisesta tappiosta huolimatta vuoteen 2018 mahtui myös onnistumisia: huippu-urheilun menestys, historian toiseksi suurin tv-näkyvyys ja Rastilippu-palvelun hyvä liikkeellelähtö, Soanjärvi sanoo.

Rastilippu-palvelu avattiin vuosi sitten seurojen järjestämien kuntorastien yhdenmukaistamiseksi. Rastilippu-palvelun kautta kuntosuunnistajat löytävät tapahtumat, voivat ilmoittautua ja maksaa sekä näkevät suorituksen jälkeen tuloksensa.

– Rastilippu on yksi niitä pitkän tähtäimen toimintoja, joilla haluamme kehittää lajiamme myös kuntosuunnistajan näkökulmasta, toimitusjohtaja Mika Ilomäki kuvaa.