Ensimmäiset huippusuunnistuksen Tähtiseurat nimetty

Suunta Huipulle -huippuseuraprojektin pilottivaihe on päättynyt. Projektin tuotoksena valmistui yhteistyössä pilottiseurojen, Suunnistusliiton ja Olympiakomitean kanssa  huippusuunnistuksen Tähtiseuran laatutekijät, jotka kuvaavat suomalaisen huippusuunnistuksen arkivalmennuksen laatua ja toimii kehittämistyökaluna kansainväliseen menestykseen tähtääville seuroille.

Huippusuunnistuksen Tähtiseuraksi voi päästä kasvattaja- tai huippuvaiheen seura, jolla on kansainvälisesti menestyneitä urheilijoita sekä toiminnan suunnittelu ja toteutus laatutekijöiden kuvaamalla tasolla.

Kuudesta pilottiseurasta kolme otti kutsun vastaan ensimmäisiin huippusuunnistuksen Tähtiseura-auditointeihin. Tämän valmistelu- ja arviointiprosessin myötä Espoon Suunta, Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö lunastivat ensimmäiset huippu-urheilun Tähtiseura -statukset suunnistuksessa. Espoon Suunnalle myönnettiin status huippu-urheilun kasvattajaseura-ansioiden perusteella,  Helsingin Suunnistajien ja Tampereen Pyrinnön osalta menestystä kuvaavat peruskriteerit täyttyivät niin aikuisissa kuin nuorissa. Kaikki kolme seuraa ovat jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseuroja. 

Seuroille luovutetaan laatumerkit Suunnistusseminaarissa Kisakalliossa lauantaina 2. helmikuuta. Tähtiseura laatumerkin lunastaminen oikeuttaa liiton huippujärjestelmätukeen, joka määritellään vuosittain. Tähtiseurojen kanssa luodaan myös uusia yhteistyömalleja maajoukkuevalmennuksen ja seuravalmennuksen välille.

Seuraavan kerran liitto hakee seuroja mukaan Tähtiseura-auditointiprosessiin alkuvuodesta 2021.

Tutustu huippusuunnistuksen Tähtiseuran laatutekijät -työkaluun

Huippusuunnistuksen Tähtiseuran laatutekijät -työkalu ovat osa Suunta Huipulle -kehittämisohjelmaa