Urheiluakatemioiden valmennusryhmät 2019

Urheiluakatemioiden suunnistusvalmennusryhmät kaudelle 2019 on valittu. Pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun urheiluakatemioiden suunnistuksen valmennuskeskuksissa uuden harjoituskauden aloittaa marraskuun alussa nelisenkymmentä aikuisurheilijaa ja vajaa kuusikymmentä urheilulukiolaista.

Harjoittelu tähtää aikuisilla kohti Norjan maasto MM-kilpailuja ja Tanskan sprintti MM-kilpailuja, lukiolaisilla ja nuorilla tulevaisuuden talenteilla pitkäjänteiseen kehittymiseen kohti kansainvälistä huippua.

Nuorten olympiavalmentajat Antti Harju (Tampere), Antti Örn (Helsinki) ja Jari Sipilä (Turku) vastaavat valmennuskeskuksissa kärki- ja talenttiurheilijoiden kansainvälisen vaatimustason mukaisen valmentautumisprosessin tukemisesta. Valmennukseen kuuluu ryhmävalmennusta ja yksilöllistä valmennusta sekä tiivis ja hyvä yhteistyö maajoukkuevalmentajien, urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien, seurojen valmennusvastaavien sekä urheiluakatemian asiantuntijoiden kesken.

Helsingissä urheilulukiovalmennuksesta vastaa Sofia Haajanen ja Tanskan maajoukkuesuunnistaja Andreas Boesen, Tampereella Mikko Eskola ja Turussa Jari Sipilä.

Urheiluakatemioiden valmennusryhmät 2019

Helsinki – Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia (Urhea)
Naiset (6): Ida Haapala, Johanna Hulkkonen, Emily Kemp, Annika Matilainen, Maria Määttänen, Katja Von Shoultz

Miehet (2): Ollipekka Heikkilä, Olli Ojanaho

Urheilukoulu (5): Teemu Eerola, Tuomas Heikkilä, Otto Kaario, Akseli Ruohola, Matias Salonen

Mäkelänrinteen urheilulukiolaiset (18): Asklöf Aino, Asklöf Henrik, Boström Kristian, Haltia Ilari, Heikkilä Tuuli, Heinonen Paavo, Hilo Hanne, Ikola Atte, Lahdenperä Melina, Mannonen Ville, Niemi Topias, Raasakka Liisa, Rantala Jasmiina, Syrjäläinen Lauri, Tala Miika, Talja Eljas, Turakainen Venla, Uusitalo Topias

Tampere – Tampereen urheiluakatemia
Naiset (6): Lotta Eerola, Anni Haanpää, Venla Harju, Saila Kinni, Lotta Karhola, Karoliina Ukskoski

Miehet (7): Aaro Aho, Mikko Eerola, Leo Matinheikki, Elias Kuukka, Eetu Savolainen, Severi Kymäläinen, Fryderyk Pryjama

Sammon keskuslukion urheilulukiolaiset (20): Idaliina Kuusisto, Vertti Laitinen, Oona Luoma, Leo Matinheikki, Salla Mustonen, Linda Sainio, Joel Schule, Rosa Simola, Lotta Eerola, Mikko Eerola, Sara Kurth, Sakari Koivuniemi, Aaro Aho, Melina Avelin, Ville Laakso, Otso Westerlund, Kaarina Nurminen, Akseli Konttila, Tessa Salmia, Jasper Alajoutsi

Turku – Turun seudun Urheiluakatemia
Naiset (7): Ida-Marie Cederberg, Alexandra Enlund, Enni Jalava, Lotta Kirvesmies, Sara Niva, Amy Nymalm, Maija Sianoja

Miehet (9): Eero Heinonen, Joni Hirvikallio, Sami Hämäläinen, Miika Kirmula, Anton Kuukka, Akseli Ruohola, Otto Simosas, Lari Takanen, Arto Talvinen

Kerttulin urheilulukiolaiset (17): Elsa Ankelo, Topias Arola, Niklas Ekström, Rasmus Ekström, Alli Haavisto, Aleksi Hellman, Aleks Hiidenhovi, Jussi Jalonen, Kalle Kinnala, Ville Kinnala, Oskari Lepistö, Touko Seppä, Alex Virtala, Jenny Virtala, Jenny Vuori, Justus Vuori, Milja Väätäjä

Hakuilmoitus ja pääsykriteerit