Hannu Kottonen ehdolla IOF:n hallitukseen

Hannu Kottonen on Suomen ehdokas Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallitukseen, joka valitaan 6.10. Prahassa pidettävässä IOF:n kongressissa. Hallituksessa neljä vuotta toiminut Mikko Salonen jättäytyy pois IOF-tehtävistä.
Kottonen oli viitisen vuotta sitten mukana IOF:n kongresseissa Suunnistusliiton edustajana, joten kansainvälinen päätöksenteko on tuttua.

– Mukana on pitkälti samaa väkeä kuin viitisen vuotta sitten. Ja aika lailla samat asiat ovat agendalla edelleen. Järjestötehtävät ovat hyvin hitaita luonteeltaan, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Yksi ihminen ei pysty asioita muuttamaan, mutta oikeiden asioiden taakse mennään yhteistyöllä, Kottonen arvioi.

Hallitusehdokas nostaa esiin IOF:n talouden yhtenä asiana, johon haluaisi valittuaan vaikuttaa. Hän haluaa myös pitää kiinni lajin kehittymisestä ja laadukkaasta toiminnasta.

– Maailmancup ei nykyisellään saa riittävästi huomiota. Olin aikanaan sorvaamassa MM-tapahtumien jakoa – ja nyt se toteutuu. Sen pitää säteillä maanosien mestaruuskilpailuihin, juniorikisoihin jne. niin, että järjestäjiä löytyy ja tapahtumat ovat laadukkaita.

Kottonen on ensimmäistä kertaa ehdolla IOF:n hallitukseen. Suomen edelliset hallitusnimet Timo Ritakallio ja Mikko Salonen ovat Olympiakomitean tehtäviensä myötä jättäytyneet IOF:n hallituksesta pois.

61-vuotias Kottonen tunnetaan entisenä maajoukkuesuunnistajana, joka urallaan sai kaksi MM-viestimitalia. Hän pyrkii yhdelle kolmesta hallituspaikasta. Ehdolla on hänen lisäkseen kuusi muuta henkilöä: Italian Stefano Bisoffi, Turkin Yunus Emre Ikinci, Egyptin Tamer Mehanna, Uuden-Seelannin Graham Teahan, Tsekin Dusan Vystavel ja Hong Kongin Ting-wang Yue, joka on ehdokkaista ainoana toiminut viime vuodet hallituksessa. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Australian Michael Dowling ja Venäjän Tatjana Kalenderoglu.

– Hallitukseen on tarjolla paljon hyviä ehdokkaita. Valinnassa on oma matematiikkansa: sukupuoli ja maanosa vaikuttavat Mikään ei ole varmaa, mutta saamani tuki on ollut hyvää ja laadukasta, kiittelee Kottonen viitaten Kirre Palmin, Mikko Salosen ja Mika Ilomäen kampanja-apuun.

IOF:n sääntöjen mukaan hallituksessa on oltava vähintään kaksi molempia sukupuolia ja vähintään kaksi Euroopan ulkopuolista jäsentä.