Suunnistuksen yläkoululeiritys nyt myös Tanhuvaaran urheiluopistolla

Suunnistuksen yläkoululeiritysohjelma laajenee alkaneena lukuvuonna myös Itä-Suomeen, kun Savonlinnassa sijaitsevalla Tanhuvaaran urheiluopistolla alkaa marraskuussa neljän leirin leirityskokonaisuus 7.-9. luokilla opiskeleville suunnistajille.

Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa ja Suunnistusliiton valmennusjärjestelmää. Yläkoululeiritysohjelma on tarkoitettu tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille suunnistajille. Leiritysohjelma tukee tavoitteellisen suunnistajan urheilijanpolun alkua. Painopisteenä on urheilun ja koulun yhdistäminen, elämänhallintataidot sekä ikävaiheen mukainen ominaisuus- ja lajivalmennus. Urheiluopiston osaamista hyödynnetään sekä huolehditaan hyvästä yhteistyöstä kodin, koulun ja seuran kanssa.

Suunnistuksen lajivalmentajana Tanhuvaarassa toimii huippusuunnistaja Aaro Asikainen, ominaisuusvalmennuksesta vastaavat urheiluopiston kestävyys- ja yleisurheiluvalmentajat.

Hakemuksen tanhuvaaran urheiluopiston yläkoululeiritykseen 15.10. mennessä.
Lisätietoa ja hakulomake

Suunnistusliiton yläkoululeirityksen lisätiedot:
Suunnistuksen lajivalmennus yläkoululeirityksessä 2018

Haku Kisakallion, Varalan ja Vuokatin urheiluopistoille oli alkukesästä. Näillä kolmella urheiluopistolla aloittaa leirityksen tämän syksyn aikana lähes 100 yläkouluikäistä suunnistajaa. Ensi vuonna myös Tanhuvaaran yläkoululeirityksen haku on yhteisen aikataulun mukaan.