Suomi kokeneella joukkueella pyöräsuunnistuksen MM-kisoihin

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat ajetaan Itävallan Zwettlissä elokuun alussa. Samaan aikaan ajetaan myös 20-vuotiaiden nuorten MM-kisat ja 17-vuotiaiden nuorten EM-kisat.

Suomi lähtee MM-kisoihin kokeneella joukkueella: esimerkiksi kuudesta naisesta vain Ruska Saarelalla on vielä MM-mitalitili avaamatta. Mervi Pesu tekee mielenkiintoisen paluun MM-joukkueeseen – hän oli mukana myös pyöräsuunnistuksen 1. MM-kisoissa 2002. Pesun perhe on edustettuna myös nuorten EM-kisoissa, jossa joukkueessa ajaa Vilma Pesu.

Myös miesten joukkue on kokenut ja menestynyt. Miehissä mielenkiintoisen paluun tekee kuuden vuoden MM-tauon jälkeen Samuel Pökälä, joka on menestynyt myös maantiepyöräilyssä.

MM-ohjelma
7.8. Yhteislähtö
8.8. Keskimatka
9.8. Viesti
11.8. Pitkä matka
12.8. Sprintti

Järjestäjien kisasivut

Suomen joukkueet Itävaltaan

MM-kisat
Naiset: Marika Hara Koovee, Antonia Haga OK Botnia, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Ingrid Stengård OK Trian, Henna Saarinen Koovee, Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti.

Miehet: Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Andre Haga OK Botnia, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Anders Blomster OK Trian, Samuel Pökälä Asikkalan Raikas.

Nuorten (20-v) MM-kisat
Naiset: Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö, Jutta Nurminen Valkeakosken Haka, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat, Pinja Koskinen Rajamäen Rykmentti.
Miehet: Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Juha Lilja Tampereen Pyrintö, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37, Väinö Venetjoki Kokkolan Suunnistajat.

Nuorten (17-v) EM-kisat
Tytöt: Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö, Vilma Pesu Hiiltomiehet.
Pojat: Antti Rissanen Tampereen Pyrintö, Ilari Haltia Rajamäen Rykmentti, Wertti Autio Hyvinkään Rasti.