Vuoden 2022 Jukola Porvoossa ja 2023 Kauhavalla

Jukolan viestin johtoryhmä on myöntänyt Jukolan viestin järjestelyoikeudet vuosille 2022 -2023.  Vuoden 2022 Jukolan järjestää OK Trian Porvoossa ja 2023 Kauhavan Wisa ja Lapuan Virkiä Kauhavalla. Jukolan järjestämisestä oli kiinnostunut alun perin kuusi hakijaa, joista esikarsinnan jälkeen kolme valittiin tekemään lopullinen hakemus.

– Hakijat joutuivat tekemään valtavan työn hakemuksensa eteen erilaisten lupien ja taustapäätösten teossa. Hakuasiakirjat ovat hyvä pohja aloittaa kilpailun suunnittelu ja toteutus, toteaa Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Nyt painotimme, että hakijakunnat ja -kaupungit ovat mukana jo hakuvaiheessa, koska Jukolan viesti on järjestäjäpaikkakunnalle vuoden merkittävin urheilutapahtuma, jolla on suuri merkitys alueen talouteen ja näkyvyyteen.

Johtoryhmään kuuluvat Kaukametsäläisiä edustavat Juhani Sihvonen ja Esko Junttila, Suunnistusliittoa edustavat Petteri Palmi ja Aki Lindroos sekä Puolustusvoimien edustajat Jouni Lipponen ja Teijo Oksanen.

Järjestelyoikeudet myönnettiin seuraavasti: 2022: Porvoo, järjestäjänä OK Trian, 2023: Kauhava, järjestäjinä Kauhavan Wisa ja Lapuan Virkiä.

Vuoden 2018 Jukola järjestetään viikonloppuna Hollolassa. Vuoden kuluttua vuorossa on Kangasala ja 2020 Rovaniemi sekä 2021 Mynämäki.