Närhi ja Lundanes SM-keskimatkan mestarit

IFK Göteborgia edustava Anna Närhi voitti naisten sarjan Suomen mestaruuden ennen MS Parman Maija Sianojaa ja Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikosta. Miesten Suomen mestari oli Paimion Rastin Olav Lundanes, ennen Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahoa ja Kalevan Rastin Miika Kirmulaa.

Naisten kisan mestaruus ratkaistiin niukalla kahden sekunnin erolla Anna Närhen eduksi, kun hopeamitalisti Maija Sianoja teki kohtalokkaan virheen kisan viimeisellä rastilla. Närhellekään kilpailu ei ollut helppo.

– Finaali oli paljon raskaampaa maastoa kuin karsinta, ja tuntui että olin koko ajan ihan jojossa. Siellä oli isoja korkeuseroja sekä paikoin raskasta maastopohjaa. Pari reitinvalintaa mietitytti matkalla, ja tein ehkä pientä siksakkia, mutta suunnistin puhtaasti, iloitsi mestari Närhi.

Olav Lundanes
Miesten kisassa Lundanesilla huolellista suunnistusta

Miesten kisan mestaruus ratkesi 44 sekunnin erolla Olav Lundanesin eduksi ja Paimion Rastia edustava norjalainen osoitti hallitsevansa suppamaastot.

– Maasto tarjosi sopivasti vaihtelua. Välillä oli teknistä ja välillä taas vauhdikkaampaa. Päätin ennen kisaa tekeväni rastiväleille huolellisesti suunnitelmat, ja onnistuin sen toteutuksessa hyvin, kertoi Lundanes.

Kisan fyysisesti vaativia olosuhteita korosti myös hopeamitalisti Olli Ojanaho.

– Tuntui että näin lämpimässä kelissä ja päivän toisessa startissa oli vaikea päästä samaan vauhtiin kuin karsinnassa. Teknisesti onnistuin ihan hyvin, vaikka yhdellä rastilla teinkin rastinottovirheen, ja meno oli kokonaisuudessaan hallittua, analysoi Ojanaho.

Tulokset, suunnistuksen SM-keskimatka, Valkeala

Naiset: 1) Anna Närhi IFK Göteborg 34.49, 2) Maija Sianoja MS Parma 34.51, 3) Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat 35.03, 4) Anna Haataja SK Pohjantähti 35.04, 5) Kirsi Nurmi IFK Göteborg 35.52, 6) Sofia Haajanen SK Pohjantähti 36.28

Miehet: 1) Olav Lundanes Paimion Rasti 31.35, 2) Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat 32.19, 3) Miika Kirmula Kalevan Rasti 32.30, 4) Aleksi Karppinen Ikaalisten Nouseva-Voima 32.53, 5) Frederic Tranchand Paimion Rasti 33.07, 6) Johan Runesson Tampereen Pyrintö 33.13

Kaikki tulokset: http://kouvolansuunnistajat.fi/kilpailu/sm-keskimatka/tulokset-sm-keski/

Kuvat:  https://kuva.sslmedia.info/SM-keskimatka2018/SM-keskimatka/