Koskela ja Kotro SM-sprinttivoittoihin

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti Keravan Keinukalliolla päättyi lauantaina Salla Koskelan ja Tuomas Kotron voittoihin. Koskela otti mestaruutensa selkeällä erolla ennen hopean jakaneita Tuuli Suutaria ja Milka Reposta. Tämä kaksikko jäi mestarille 35 sekuntia.

Koskela oli tyytyväinen päivän kisaansa: pakkassäässä hiihto maistui ja suunnistuskin sujui.

– Aina voittaminen on mukavaa. Tänään hiihtopäivä oli hyvä, eikä vissiin virheitäkään hirveästi tullut. Meno oli sähäkkää aamupäivän karsintaan verrattuna, Lounais-Hämeen Rastin Koskela summasi kisansa.

SM-hopea oli Tuuli Suutarille ensimmäinen aikuisten sarjassa, joten hymy oli kisan jälkeen herkässä.

– Tekeminen oli hyvää ja rytmi hyvä, sain luettua karttaa hyvin. Yleisörastille tein virheen, kun en ollut ehtinyt lukea karttaa riittävästi ja kiersin alakautta, muuten olen tyytyväinen, Suutari iloitsi hopeaansa.

Kisan toinen hopeanainen, Milka Reponen aloitti finaalin tahmeasti, mutta pystyi puristamaan vielä kakkossijalle.

– Olin heti ykköselle mennessä ihan pihalla, kun lähtö oli alamäkeen ja heti olisi pitänyt olla valmiina. Tiesin, että loppu on pakko tulla hyvin ja onnistuin siinä, Reponen pohti.

Tuomas Kotro otti toisen henkilökohtaisen SM-kultansa sprintistä Keravan Keinukalliolta. Kuva: Pirjo Valjanen.

Miesten sarjassa nähtiin tiukempi taisto mestaruudesta. Sen käänsi lopussa edukseen Tuomas Kotro, joka maalissa oli seitsemän sekuntia nopeampi kuin kahden edellisen vuoden mestari Tero Linnainmaa. SM-pronssia vei Janne Häkkinen 25 sekunnin erolla kärkimieheen.

Miesten mestari oli tyytyväinen otettuaan pienen tauon jälkeen voiton omalla suosikkimatkallaan.

– Olen aina tykännyt sprintistä, kun siinä saa vetää kaasu pohjassa. Siinä kysytään vielä enemmän ketteryyttä, ja se on oma vahvuuteni. Ajatus pysyi kartassa koko ajan, kun fyysistä virettä ei tarvinnut epäillä, Kotro summasi voittonsa salat.

Kotro otti edellisen sprinttimestaruutensa kolme vuotta sitten. Välissä mestarina hääri Tero Linnainmaa, joka Keravalta otti hopeaa.

– Hopea oli hiukan pettymys kahden mestaruuden jälkeen, mutta kisaan en ole pettynyt. Lopun pisteuravälillä Tuomas oli selkeästi parempi, myönsi Linnainmaa.

Janne Häkkinen jäi mestaruudesta 25 sekuntia, ja teki seuraaviin selvän pesäeron.

SM-viikonloppu jatkuu Keravalla sunnuntaina sprinttiviestillä.

Tulokset