Uusitalo ja Schroderus nousivat OMM-mitaleille

Jyri Uusitalon hopea ja Samuli Schroderuksen pronssi nostivat Suomen mitalimaiden harvalukuiseen joukkoon Virossa käytävien opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kilpailujen kolmantena kilpailupäivänä. Näytti jo siltä, että suomalaiset kisaavat keskenään pronssimitalista, mutta Sergei Gorlanovin suksirikko pudotti hänet voittokamppailusta lopulta kauas kärjestä. Norjan Jørgen Madslien sai siten varmistella kultamitalin reilun puolen minuutin erolla Uusitaloon, joka oli päivän nopein mies.

– Tein alussa virheitä ennen ensimmäistä kartanvaihtoa. Loppurata meni oikein hyvin ja reitinvalinnat onnistuivat. Fyysisesti oli vaikea päivä, mutta mitali maistuu kyllä, Uusitalo myhäili kisan jälkeen.

Sprintissä välinerikon kokenut Misa Tuomala nousi vauhdikkaassa kilpailussa hienosti kymmenen sijaa ollen lopulta seitsemäs. Eevert Toivonen sijoittui kahdenneksitoista ja Santeri Aikio viidenneksitoista.

Pronssimitalisti Samuli Schroderus oli kisan jälkeen tyytyväinen.
– Suoritukseeni mahtui useampi pieni virhe, mutta vältyin isommilta miinoilta. Sprintissä revitty ero takanatulijoihin oli riittävä pois lukien Uusitalo. Matkassa oli myös sopivasti tuuria venäläisten kisan kariutuessa.

Naisten kilpailussa voimasuhteet eivät olleet muuttuneet keskiviikon sprintistä. Norjan Anna Ulvensøen otti jo kisojen kolmannen kultamitalinsa ennen Viron Daisy Kudrea, jonka hopea nostatti osaltaan Viron 100-vuotisjuhlapäivän johdosta muutenkin korkealla ollutta tunnelmaa. Suomalaisista Sanna Pusa oli sprintin tapaan yhdeksäs ja Noora Räisänen sekä Suvi Oikarinen kohensivat sijoituksiaan muutamalla pykälällä lähtöasemista ollen maalissa 17. ja 20. sijalla.

Huomenna viimeisenä kisapäivänä vuorossa ovat keskimatkan kilpailut.

Tulokset, opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut; Haanja, Viro
Takaa-ajo 24.2.
Naiset 7.2 km: 1) Anna Ulvensøen NOR 26.58, 2) Daisy Kudre EST 27.40, 3) Mariya Petrushko RUS 28.07, 4) Doris Kudre EST 28.18, 5) Marina Vjatkina RUS 28.18, 6) Evine Westli Andersen NOR 28.24, … , 9) Sanna Pusa FIN 29.28, 17) Noora Räisänen FIN 32.31, 20) Suvi Oikarinen FIN 32.59
Miehet 10.1 km: 1) Jørgen Madslien NOR 32.18, 2) Jyri Uusitalo FIN 32.50, 3) Samuli Schroderus FIN 33.11, 4) Sergei Shalin RUS 33.20, 5) Audun Heimdal NOR 33.29, 6) Aleksandr Pavlenko RUS 33.56, 7) Misa Tuomala FIN 34.40, … , 12) Eevert Toivonen FIN 35.29, 15) Santeri Aikio FIN 36.01
Täydelliset tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail