SK Vuoksi ja Suunta Jyväskylä SM-sprinttiviestin voittoihin

Naisten SM-sprinttiviestin iloiset mitalistit Haapamäen Urheilijat (Milka Reponen ja Sonja Mörsky), SK Vuoksi (Marjut Turunen ja Liisa Nenonen) sekä Kouvolan Suunnistajat (Tuuli Suutari ja Mirka Suutari).

Keravalla nähtiin hiihtosuunnistuksen SM-viikonlopun päätteeksi mielenkiintoiset ja tiukat sprinttiviestit, joissa voitot kääntyivät naisissa SK Vuoksen ja miehissä Suunta Jyväskylän hyväksi. SK Vuokselle mestaruuden hiihtosuunnistivat Liisa Nenonen ja Marjut Turunen ja Suunta Jyväskylälle Tommi Reponen ja Janne Häkkinen. Suunta Jyväskylälle voitto oli SM-sprinttiviestissä jo kolmas putkeen.

– Mukava saada seuran voittoputki pidemmäksi. Katsotaan, kuinka pitkäksi se saadaan, heitti Reponen haastetta muille kisan jälkeen.

Miesten kisan ratkaisu nähtiin viimeisellä osuudella, jossa Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa ja SK Vuoksen Tuomas Kotro tavoittivat Suunta Jyväskylän Janne Häkkisen kolmanneksi viimeisen rastin reitinvalinnallaan kapeata kelkkauraa pitkin.

– Pelasin siinä reitinvalinnassa varman päälle ja pojat saivat kiinni. Sellaista hiihtosuunnistus on: tehdään erilaisia reitinvalintoja, toinen voittaa ja toinen häviää. Nyt en hävinnyt kuin aikaa, Häkkinen summasi tiukan loppuratkaisun.

Kyrös-Rastin hopeaveljekset Lauri ja Tero Linnainmaa nauttivat sprinttiviestin hopeasta.

– Yllätyin hieman, kun saimme Häkkisen kiinni. Ainut ohje Laurille oli, että hoida homma kunnolla, minä hoidan loput – ihan ei taktiikka pitänyt, arvioi maajoukkuemies Tero Linnainmaa.

SK Vuoksen tultua hylätyksi pronssin vei Kuusamon Erä-Veikot.

Naisten kisassa ratkaisu venyi tiukan ja tasaisen kisan myötä viimeiselle rastille, jolle Haapamäen Urheilijoiden Milka Reponen tuli kärjessä. Reposen leimaus ei onnistunut ja hän joutui palaamaan takaisin rastille. SK Vuoksen Marjut Turunen pyyhälsi ohi ja mestaruuteen yhdessä Liisa Nenosen kanssa.

– Vauhdikas ja jännä kisa. Harmittaa Milkan puolesta, että hänelle kävi noin. Olisi ollut kiva päästä otattamaan kunnon loppukiri. Olin jo suunnitellut puristavani viimeisen rastin jälkeisessä alamäessä ohi, Turunen kertasi maalissa.

Nenoselle SM-kulta oli aikuisten sarjassa ensimmäinen.

– Koko ajan mentiin täysillä ja piti olla kartalla. Porukka hajosi tosi hyvin heti lähdöstä. Taktiikkana oli jättää töhnät pois ja kaatua ei saa, paljasti Nenonen Imatran kaksikon suunnitelmat.

Naisten hopean otti Haapamäen Urheilijoiden kaksikko Milka Reponen ja Sonja Mörsky ja pronssia Kouvolan Suunnistajien Tuuli ja Mirka Suutari. Kärkitrio oli viestissä karussa muilta, mutta keskinäinen kisa oli sitäkin tiukempi.

SM-sprinttiviestin tulokset