Suunnistajan palvelu on nyt Rastilippu

Suunnistusliitto kehittää kaikkien suunnistajien käyttöön palvelua, joka mullistaa kuntorastien ilmoittautumis- ja maksukäytännöt. Suunnistajan palvelu -työnimellä alkunsa saanut palvelu on nyt nimeltään Rastilippu. Rastilippu-palvelu nykaikaistaa ja helpottaa monia kuntorastien toimintoja. Rastilippu on nyt kehitys- ja pilottivaiheessa ja se avataan seurojen ja suunnistajien käyttöön keväällä 2018.

Käytännössä uuden Rastilippu-palvelun käyttöönotto merkitsee sitä, että kuntosuunnistaja voi ilmoittautua tapahtumiin älypuhelimella ja myös maksaa osallistumisensa mobiilisti.

– Uskomme, että parin vuoden sisällä valtaosa suunnistajista käyttää Rastilippua. Ilmoittautuminen ja maksaminen muuttuvat palvelun myötä todella helpoiksi ja joustaviksi, eikä käteistä tarvitse enää kuljettaa mukana taskuissa, kuvaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki muutosta.

Rastilippu-palvelu on Suunnistusliiton historian suurimpia investointeja. Palvelu rahoitetaan niin, ettei panostus ole pois lajin muilta toiminnoilta kuten huippu-urheilusta tai lasten ja nuorten suunnistuksesta. Seuroille palvelun käyttö on ilmaista.

– Rastilippu-palvelu on investointi lajin tulevaisuuteen. Luotamme siihen, että se vakiintuu nopeasti suunnistajien käyttöön. Suunnistus kasvaa tällä hetkellä juuri kuntosuunnistuksen kautta. Suunnistusliitto haluaa olla luomassa kuntorasteista yhtenäistä ja nykyaikaista tuotetta. Samalla mahdollistamme kävijämäärien ja markkina-arvon kasvun jatkumisen. Palvelun avulla pystymme myös faktoina osoittamaan lajin harrastajamäärät ja niiden kasvun, Ilomäki selvittää.

Rastilippu uuden palvelun nimenä kuvastaa suunnistukseen liittyvää löytämistä: rastilippu on tuttu näky teiden varsilla ohjaamassa suunnistajia oikeaan paikkaan. Samalla tavalla Suomen kuntorastitapahtumat löytää jatkossa Rastilippu-palvelusta ja palvelu ohjaa harrastajat oikeaan paikkaan. Lisämausteena osallistumisoikeuden eli lipun tapahtumaan voi maksaa palvelussa, josta myös näkee omat tuloksensa ja rastiväliaikansa.

Lisätietoja palvelusta