Jukolan viesti Elävän perinnön wikiluetteloon

Jukolan viesti on hyväksytty Museoviraston ylläpitämään Elävän perinnön wikiluetteloon. Tästä jatkumona Jukolan viesti on tarkoitus saada UNESCO:n  aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

– Toivottavasti saamme päätöksen hyväksymisestä ensi vuonna, kun Jukolan viesti täyttää 70 vuotta, toteaa Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Täytyy antaa heti tunnustus Matti Latvalalle Seinäjoelle, joka otti yhteyttä ja esitti UNESCO:n listoille hakemisesta. Yhteydenoton jälkeen kirjoitustyön ja valmistelut hoitivat Kaukametsäläisten jäsenet Seppo-Väli-Klemelä ja Risto Nuuros. Kiitos kuuluu heille, Sihvonen painottaa.

Wikiluettelossa olevia kohteita voi keväällä 2017 ehdottaa Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Tästä luettelosta on mahdollista hakea kohteita edelleen Unescon kansainvälisiin luetteloihin. Molemmista päättää opetus- ja kulttuuriministeriö Museoviraston ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmän esityksestä.

Linkki Elävän perinnön wikisivuille/Jukola