Syksyn kuntorasteilla on tarjolla hienoja suunnistuskokemuksia

Syksyn kuntorastikausi on edelleen täynnä tapahtumia. Illat pimenevät, joten osassa tapahtumia tarjolla on myös kiehtovaa yösuunnistusta. Hae sopiva tapahtuma kuntorastikalenterista.

Lähde suunnistamaan syksyiseen metsään, jossa värit hehkuvat ja ilma on täynnä tuoksuja. Kuntorastikalenterista löytyy seuraavan viikon aikana yli 60 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Osa tapahtumista on pidentänyt tapahtuma-aikaansa illan pimeisiin tunteihin ja tarjoaa tällä tavoin mahdollisuuden yösuunnistukseen. Osa tapahtumista siirtyy syksyn  myötä viikonlopulle.

Yösuunnistus on periaatteessa samanlaista kuin suunnistus valoisalla, mutta vaatii enemmän keskittymistä, tarkkuutta ja huolellista kompassin käyttöä, koska näkökenttä on rajatumpi kuin valoisalla. Yöllä kannattaa tehdä reitinvalinnat johdattelevia uria pitkin (polut, tiet), vaikka hieman kiertäenkin. Rastinotto sujuu varmemmin, kun suunnittelee reittinsä maastosta hyvin erottuvan kohteen kautta (teiden risteys, iso kivi, mäen korkein kohta jne.), mikäli mahdollista.

Kaipaatko perustietoa lajista? Katso suunnistus.fi.

Oletko kokeillut kännykkään ladattavaa MOBO-suunnistusta? Eri puolilla Suomea on jo yli 150 MOBO-rataa.

Kiintorastit ovat myös aina käytettävissäsi ja pääset suunnistamaan milloin vain. Suunnittele mukava viikonlopun luontoretki kiintorasteja kierrellen. Tietoja eri seurojen ylläpitämistä kiintorasteista löydät seurojen sivuilta tai Suunnistusliiton Kiintorastit-sivulta. Osa kiintorastikartoista on tulostettavissa nettisivulta. Karttojen muut saatavuustiedot löytyvät em. sivuilta.

Koe syksyinen metsä suunnistaen!