Niemi ja Haga ajoivat sprintin SM-kultaan

Pekka Niemi ja Antonia Haga ottivat Lohjalla pyöräsuunnistuskauden toiset Suomen mestaruutensa voitettuaan SM-sprintin. Kaksikko oli ykkönen myös alkukesän SM-keskimatkalla.

Antonia Haga ajoi ylivoimaiseen sprintin Suomen mestaruuteen Lohjalla.

Haga voitti sprinttikultansa jopa ylivoimaiseen tyyliin. Ero toiseksi tulleeseen Ruska Saarelaan oli maalissa lähes kaksi minuuttia. Pronssin sai Susanna Laurila, joka ajoi runsaan viiden kilometrin radan Lohjan harjumaisemissa 2,5 minuuttia Hagaa hitaammin.

Haga oli tyytyväinen voittokisaansa, mutta ihmeteltävää riitti maalissa.

– Mitäs Marikalle oikein kävi? Hän kävi alkumatkasta jo aika lähellä, Haga kyseli matkan maailmanmestarin tekemisiä.

Haralla oli ongelmia leimauskortin kanssa, joten SM-kisasta tuloksena oli hylkäys. Mestaruuden lisäksi Haga oli tyytyväinen isoon eroon seuraaviin.

– Virheitä ei kauheasti tullut – ehkä joku reitinvalinta oli huono. Tämä oli sellainen sopiva metsäsprintti. Välillä juoksin metsän läpi pyörää kantaen, kertasi Haga tiheän polkuverkoston ja kangasmaaston mahdollistamia reitinvalintoja.

Miesten kisassa mestaruudesta käytiin tiukka kisa Pekka Niemen ja Anders Blomsterin kesken. Niemi kukisti Blomsterin kuudella sekunnilla, eikä koko kärkikuusikon keskenkään eroa kertynyt kuin 47 sekuntia. Kisan kolmas oli hieman yllättäen Samuel Pökälä, joka on viime aikoina keskittynyt maantiepyöräilyyn.

Voitto maistui Niemelle, jonka kesää värttinäluun murtuma on jonkin verran hidastanut.

– Nyt se ei enää haitannut, vaan pystyin ajamaan normaalimmin. Minuutin verran tein virheitä, mm. 10-rastille menin ajamalla, kun olisi pitänyt oikoa metsän läpi. Siinä hävisin 20 sekuntia, Niemi arvioi.

Tuon välin oion hopeamies Blomster haistoi, mutta SM-kulta karkasi muutaman epävarmuuden hetken myötä.

– Tämä oli mukava rata. Se tarjosi rytminvaihdoksia ja välillä piti suunnistaa tarkasti, Blomster painotti.

Pyöräsuunnistuksen SM-viikonloppu jatkuu Lohjalla sunnuntaina pitkän matkan kilpailulla.

SM-tulokset järjestäjien tulospalvelussa.

Pekka Niemi oli tiukan miesten kisan ykkönen.