Venla Harju keskimatkan MM-pronssille

Venla Harju suunnisti upeasti keskimatkan MM-pronssille Virossa. Voiton otti Ruotsin Tove Alexandersson ylivoimaisella juoksulla. Mestaruus oli Alexanderssonille toinen näissä kisoissa.

Venla Harju taisteli pitkään hopeasta Norjan Marianne Andersenin kanssa.

– Varvauksessa kuulin, että olen mukana mitalitaistelussa ja sen jälkeen alkoi hermostuttaa.  Aika monta kertaa olin loppulenkillä aika hukassa, matkalla hieman virheitä tehnyt Harju kertoi.

Kilpailu oli teknisesti vaikea, eikä juuri kukaan kärkinaisistakaan välttynyt virheiltä. Muutama virhe tiputti Harjun hopeakamppailusta ja lopulta pronssi varmistui jännittävästi kolmentoista sekunnin erolla ennen Venäjän Svetlana Mironovaa.

– Siitä oli apua kun sain Linan (Strand) kiinni. Vuorotellen paikansimme itsemme kartalle. Jaksoin painaa kun kuulin loppusuoralla olevani mukana mitalitaistelussa, Harju kommentoi.

26-vuotias tamperelainen oli pronssilla neljä vuotta sitten Vuokatin MM-sprintissä. Sen jälkeiset vuodet olivat Harjulle vaikeita, mutta antoivat lisäarvoa mitalille.

– Olen varmaan yhtä hämmentynyt tästä mitalista kuin Vuokatissa, mutta tällä kertaa lähinnä suorituksen takia. Tiesin etukäteen, että mitaliin on mahdollisuudet, mutta ajattelin, että se tulisi paremmalla suorituksella, Harju pohti kisan jälkeen.

Muista suomalaisista Marika Teini oli yhdeksäs ja Sari Anttonen 11. Sekä Teini että Anttonen teki alkumatkasta ison virheen, joka vei mahdollisuudet kärkikamppailuun.

– Tein alussa heti useita virheitä. Välillä tuntui, etten ymmärrä kartasta ja maastosta yhtään mitään. En suunnistanut, vaikka luulin suunnistavani. Maasto oli todella erilaista odotuksiini nähden, eikä suunnistus alkanut sujua missään kohtaan, harmitteli Teini hieman hämmentyneenä virheistään.

Teini pystyi nostamaan asemiaan haparoivan alun jälkeen nousten kärkikymmenikköön. Teinin ero kärkeen oli lähes kuusi minuuttia. Anttosen 11. sija ensimmäisellä MM-keskimatkallaan täydensi Suomen naisten mainion kokonaispanoksen.

– Vähän koukkuilin, mutta kisa oli silti hauskaa ja juoksu ok, vaikka erot kärkeen olivat järkyttävän suuria, Anttonen ihmetteli.

MM-kilpailut päättyvät perjantaina juostavaan viestiin.

Täydelliset tulokset: http://woc2017.ee/live/

Tulokset – MM-keskimatka, Viro

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 32.34, 2) Marianne Andersen NOR 34.44, 3) Venla Harju FIN 36.44, 4) Svetlana Mironova RUS 36.57, 5) Emily Kemp CAN 37.32, 6) Helena Jansson SWE 37.34, … 9) Marika Teini FIN 38.24, 11) Sari Anttonen FIN 38.46.

Venla Harju keskimatkan MM-pronssille.