Gueorgiou viimeiseen MM-keskimatkan kultaansa

Suunnistuksen MM-kisojen miesten keskimatka Virossa päätti yhden upean suunnistusuran, kun ranskalainen, Kalevan Rastia pitkään seuratasolla edustanut Thierry Gueorgiou juoksi näillä näkymin viimeisessä henkilökohtaisessa MM-kisassaan MM-kultaa. Voitto oli ranskalaiselle, maailman parhaana suunnistajana pidetylle Gueorgioulle kahdeksas keskimatkalla. MM-hopeaa otti Sveitsin Fabian Hertner ja pronssia Ukrainan Oleksander Kratov.

Gueorgiou oli liikuttunut 14. MM-kultansa ja viimeisen MM-keskimatkansa jälkeen. Syksyllä hän siirtyy Ruotsin maajoukkueen taitovalmentajaksi.

– Arvostan kaikkia MM-keskimatkan kultamitaleitani erityisesti, koska pidän tästä matkasta. Erityisimpiä silti ovat ensimmäinen MM-kulta ja tämä. Tiesin etukäteen, että tämä oli ainutlaatuinen mahdollisuus. Parin viikon sisällä elämässäni tapahtuu vielä isompia asioita, sillä Annikalle (Billstam) ja minulle syntyy poika, kertoi Gueorgiou tunteet pinnassa.

Olli-Markus Taivainen oli MM-keskimatkan 25. Kuva: Pirjo Valjanen

Suomen miehille MM-keskimatkasta tuli pettymys, sillä parhaana suomalaisena Olli-Markus Taivainen oli 25. Miesten MM-tasolla ensimmäistä kertaa esiintynyt Olli Ojanaho oli 27. ja Fredric Portin 32. Taivainen aloitti kisan mainiosti, mutta 7-rastilla virhe pudotti hänet kärkitaistelusta.

– Alussa jalat tuntuivat tosi hyviltä, sellaisilta, joihin olen tyytyväinen. Seiskarastilla vuoden työ tuhoutui vuoden ylivoimaisesti suurimpaan pummiin. Pää ei kestänyt hektisen keskimatkan painetta, vaikka luulin sen jo oppineeni, manasi Taivainen pettyneenä.

Nuorten MM-kisoihin Tampereelle suoraan Virosta matkaava Ojanaho kaipasi suoritukseensa lisää sujuvuutta. MM-ensikertalaiselle tuli pieniä virheitä siellä täällä.

– Kisa oli tosi vaativa, ensimmäiset neljä rastia menivät ok, mutta vitoselle tuli iso virhe ja sen jälkeenkin pientä koukkua. Vähän oli ylimääräistä jännitystä ennen kisaa – enemmän kuin moneen vuoteen. Taito ei riittänyt noin vaativaan maastoon, tunnusti Ojanaho maalissa.

Fredric Portin teki muiden suomalaisten tapaan ison virheen. Hän kuvasi peitteisen vitosrastin virhettä suunnistukselliseksi katastrofiksi.

– Kävin jo oikealla paikalla, mutta en nähnyt rastia ja lähdin kiertelemään. Kisa kaatui tuohon virheeseen. Ei sellaiseen ole MM-kisassa varaa. Juoksu tuntui paremmalta kuin pitkällä matkalla, joten uusi yritys perjantaina, suuntasi Portin jo katseensa MM-kisojen päätösmatkaan viestiin.

Suunnistuksen MM-keskimatka kilpailtiin Tarton lounaispuolella Vitipalussa. Maasto oli kasvillisuudeltaan tiheää, pienipiirteistä suppamaastoa. Lyhyet rastivälit vaativat sujuvaa suunnistustekniikkaa.

Suunnistuksen MM-kisat, Vitipalu Viro

Keskimatkan tulokset:

Miehet: 1) Thierry Gueorgiou FRA 33.12, 2) Fabian Hertner SUI 33.37, 3) Oleksandr Kratov UKR 33.42, 4) Johan Runesson SWE 33.58, 5) Daniel Hubmann SUI 33.59, 6) Gustav Bergman SWE 34.00, … 25) Olli-Markus Taivainen FIN 38.25, 27) Olli Ojanaho FIN 38.46, 32) Fredric Portin FIN 40.03.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail