SSL ja Lappeen Riento sopuun taloudellisista velvoitteista

Suunnistusliitto ja Lappee-Jukolan järjestänyt Lappeen Riento ovat päässeet sopimukseen siitä, miten Lappee-Jukolan taloudelliset velvoitteet Suunnistusliitolle hoidetaan. Viime kesäkuussa Lappeenrannassa järjestetty Lappee-Jukola ei yltänyt taloudellisiin tavoitteisiinsa. Jukola-viikonlopun aikana vallinneet karut sääolot vaikuttivat merkittäväsi taloudellisen tappion syntymiseen, vaikka osallistujamäärä tapahtumassa oli hyvä.

Lappee-Jukolan taloudelliseen tappioon haettiin ratkaisuja yhteistyössä Jukolan viestin taustayhteisön Kaukametsäläisten, Suunnistusliiton ja Lappeen Riennon kanssa. Kaukametsäläiset, Suunnistusliitto ja Suunnistussäätiö tukivat Lappee-Jukolaa yhteensä noin 100 000 eurolla. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 40 000 euron tuen. Lopuista saatavista Lappeen Riento ja Suunnistusliitto ovat sopineet maksuaikataulun.

Seurana Lappeen Riennon taloudelliset haasteet jatkuvat edelleen raskaina, koska Lappee-Jukolan 150 000 talkootuntia aiheuttivat loven seuran normaaliin talkoo-varainhankintaan Jukolan valmistelujen aikana.

Ensi kesänä Jukolan viesti suunnistetaan Pohjois-Karjalan Enossa 17.-18.6.