Miesten pronssi täydensi Suomen juhlat MM-hiihtosuunnistuksessa

Suomella oli kahden mitalin päivä hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuissa Venäjän Krasnojarskissa, kun naisten hopean lisäksi miehet ottivat pronssia. Miesten joukkueessa olivat Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo ja Ville-Petteri Saarela. Viestin voitti Venäjä, hopeaa otti Ruotsi. Suomi hävisi mestarille 3.08 minuuttia.

– Olin levännyt mies ja vastassa oli jonkun verran väsyneempiä miehiä. Olen tyytyväinen, että pääsin viestiin näyttämään mitä osaan, loppulenkillä kaatunut Linnainmaa sanoi tyytyväisenä.

Uusitalo lähti levollisin mielin matkaan haastavassa paikassa.
– Alussa lähdettiin kovaa, mutta jaksoin hyvin. Lopussa tein yhden virheen, mutta siinä samassa Ruotsikin kävi vähän hangessa, joten ero ei päässyt syntymään kovinkaan suureksi ja Ville-Petteri pääsi hyvissä asemissa ankkuriosuudelle.

Ville-Petteri Saarela iloitsi mitalista, vaikka suorituksessa olikin haasteita.
– Kokonaisuudessaan hyvin väsynyttä menoa. Kaikki kisat kun on hiihtänyt, en jaksanut painaa. Väsymys kostautui lopussa parina kunnon kaatumisena, mutta onneksi Norja pysyi takana, Saarela sanoi.

Päävalmentaja Jarkko Urpalainen oli tyytyväinen kahden mitalin päivään mutta näkee tekemisessä vielä kehitettävää.
– Tämä viestipäivä kertoi hyvin missä mennään nyt. Ollaan mitalitaisteluissa mutta ei aivan kärjessä. Valmennuksessa on vielä työsarkaa, mutta meillä on hyvä joukkue ja loistavia urheilijoita, joista moni on ottanut askeleita ylöspäin. Nämä olivat korkealla laatutasolla järjestetyt kisat, ja työ jatkuu eteenpäin, summasi Urpalainen viikon kokemuksia.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut, Krasnojarsk, Venäjä

Miehet, viesti
1) Venäjä (Andrei Grigorjev, Kiril Veselov, Andrei Lamov) 1.29.13, 2) Ruotsi (Martin Hammarberg,Ulrik Nordberg, Erik Rost) +1.12,  3) Suomi (Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo ja Ville-Petteri Saarela) +3.08.

Kaikki tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail