Suomen joukkue MM-hiihtosuunnistukseen

Hiihtosuunnistajien katseet kohdistuvat sunnuntaina Imatralla päättyneiden EM-kisojen jälkeen maaliskuun puolivälissä Venäjällä pidettäviin MM-kisoihin. Suomen MM-joukkueeseen nimettiin kymmenen urheilijaa.

– Päädyimme viiden naisen ja viiden miehen valintaan, koska näin jokaiselle tulee kisattavaa. Hiihtosuunnistuksessa kaikki kilpailijat hiihtävät kaikkia matkoja, eikä sprinttiin tai pidempiin matkoihin ole erikoistuttu, muistutti maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen.

MM-kisoissa jokainen maa saa asettaa lähtöviivalle neljä urheilijaa per matka. Suomella on näiden lisäksi käytössä yksi lisäpaikka, kun keskimatkan maailmanmestaruuden Norjassa voittanut Milka Reponen on joukkueessa.

Imatralla Suomi palasi hienosti mitalikantaan viidellä mitalilla. Urpalaisen mukaan EM-kisat antoivat hyvät lähtökohdat myös kauden päätavoitteeseen.

– Jossain jutuissa olemme vielä vähän takamatkalla muihin nähden, mutta ainakin miehissä meillä on Imatran tulosten perusteella asettaa joka matkalle mitaliurheilija. Naisissa tilanne on haastavampi, mutta myös yllätyksellisempi, kuten Imatran sprintissä nähtiin, Urpalainen viittaa Mirka Suutarin yllätyshopeaan.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat alkavat Krasnojarskissa maaliskuun 7. päivänä sprinttiviestillä.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat, Krasnojarsk 7.-12.3.2017
Suomen joukkue

Naiset: Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Milka Reponen Haapamäen Urheilijat, Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat, Marjut Turunen SK Vuoksi, Mira Kaskinen Ulvilan Ura.

Miehet: Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Tuomas Kotro SK Vuoksi, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi.