Joensuu-Jukolaan jo yli 13 000 ilmoittautunutta

Kalevan Rastin järjestämä Joensuu-Jukola kulkee kohti Jukolan kävijäennätystä. Ensimmäisen ilmoittautumisportaan sulkeuduttua, Suomi 100 Venlojen juhlaviestiin on ilmoittautunut 1070 joukkuetta ja Jukolan viestiin 1297 joukkuetta. Molemmat ovat ensimmäisen ilmoittautumisportaan ennätyksiä.

– Jukolan ainutlaatuinen ja vaikuttava tunnelma kiinnostaa edelleen ja nyt siihen on mahdollisuus Pohjois-Karjalassa. Ensimmäisen ilmoittutumisportaan sulkeuduttua meillä on lupa odottaa jopa uutta osallistujaennätystä. Tässä vaiheessa osallistujia on jo 13 359 , Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen kertoo.

Tähän mennessä suurin Jukolan viesti on ollut vuonna 2015 järjestetty Louna-Jukola, joka keräsi Paimioon hiukan yli 18 000 suunnistajaa. Joukkueet voivat ilmoittautua Joensuu-Jukolaan vielä 1.6.2017 saakka.

Joensuu-Jukolaan odotetaan osallistujia yli 25:sta maasta. Eniten ulkomaalaisia suunnistajia Joensuuhin saapuu Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

– Ruotsalaissuunnistajia on tähän mennessä ilmoittautunut aikaisempaa vähemmän, mutta suunnistus ja Jukola kasvavat suomalaisten harrastajien ansiosta, iloitsee Makkonen.

Joensuu-Jukolan järjestetään Enossa 17.-18.6.2017. Kilpailumaastoa hallitsee Harpatinvaara, joka kohoaa 110 metriä Pielisjoen pinnasta. Tarjoalla on taidollisia ja fyysisiä haasteita pohjoiskarjalaisessa vaaramaastossa. Kilpailukeskus rakennetaan Enon koulukeskuksen ympäristöön. Kilpailukeskus on kauttaaltaan kovapohjainen ja välimatkat ovat aikaisempia vuosia lyhyempiä. Joensuun keskustasta järjestetään bussikuljetus kilpailukeskukseen myös katsojia ajatellen.

Joensuu-Jukolan kilpailusivut

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail