Suomen nuorilla kotikisoissa terävä kärki

Hiihtosuunnistuksen EM-kisojen yhteydessä kilpaillaan ensi viikolla Imatralla myös 20-vuotiaiden nuorten MM- ja 17-vuotiaiden nuorten EM-mitaleista. Nuorten kisat starttaavat sprintillä keskiviikkona eli päivää myöhemmin kuin aikuisten EM-kisat.

Nuorten valmentaja Tapani Paranen näkee Suomen nuorten menestysmahdollisuudet kotikisoissa hyvinä, vaikka vaihtuvuus viime vuoden vastaavista kisajoukkueista oli iso. Vuosi sitten suomalaiset ottivat nuorten kisoista yhteensä tusina mitalia.

– Uskon, että Imatralla voimme yltää samaan tai jopa hieman parempaan. Näen mahdollisena, että tavoittelemme joka päivä jonkin väristä mitalia kaikissa nuorten sarjoissa. Kärki ei ole ehkä aivan yhtä laaja kuin viime kaudella, mutta terävä se on, Partanen muistuttaa.

Kärjen terävyydestä ja potentiaalista kertoo se, että nuorista vuosi sitten nuorten MM-kultaa voittanut Tuuli Suutari ja nuorempien EM-kultaa voittanut Sanni Oikkonen menestyivät mainosti myös nuorten SM-hiihdoissa. Oikkonen valittiin myös edustamaan Suomea Euroopan nuorten olympiafestivaaleille Turkkiin, jossa rovaniemeläisen lajina on ampumahiihto.

Oikkonen hiihtää Imatralla keskiviikon sprintin, jonka jälkeen joukkueesta aukeaa paikka Keravan Urheilijoiden Saara Saalolle.

Suomen joukkueet

Lisätietoja: www.skiofinland.fi

Ohjelma:
Ti 7.2. EM-sprintti
Ke 8.2. EM-sprinttiviesti, NMM- ja NEM-sprintti
To 9.2. Pitkä matka
La 11.2. Keskimatka
Su 12.2. Viesti

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail