Suomi MM-sprinttiviestissä 7:s

Suunnistuksen MM-kisojen toisestakin kisapäivästä muotoutui Tanskan juhla, sillä ankkuri Maja Alm nosti ankkuriosuudella juuttien joukkueen sprinttiviestin voittoon. Voiton pohjustivat Cecilie Friberg Klysner, Tue Lassen ja Sören Bobach. Hopeaa otti Sveitsi ja pronssia Ruotsi, joka johti kisaa kolmen osuuden jälkeen. Suomi oli sprinttiviestin seitsemäs joukkueella Merja Rantanen, Topi Raitanen, Mårten Boström ja Venla Harju.

Merja Rantanen vaihtoi avausosuudelta neljäntenä vain 21 sekuntia Ruotsin jälkeen. Rantanen oli tyytyväinen osuuteensa.

– Annan hyvän arvosanan itselleni. Uskallan väittää, että alussa minulla oli pidempi hajonta. Juoksu oli parempaa kuin sprintissä, oli paukkuja tykittää, kun tultiin mäeltä alas rantaan, Rantanen puntaroi vaihdon jälkeen.

Kärki karkasi Rantaselta ensimmäisillä hajontarasteilla, ja päävalmentaja Taini kritisoi hajontoja isoista aikaeroista.

– Kontakti kärkeen menetettiin, kun Rantasella oli 10 sekuntia pidempi hajonta heti alussa. Ei noin isoja eroja saisi olla ja kurja valittaa hajonnoista, mutta niillä on tällaiseen kisaan iso vaikutus. Rantasen aloitus oli kuitenkin yksi parhaista, mitä sprinttiviesteissä meillä on ollut, Taini muistutti.

MM-ensikertalainen Topi Raitanen vaihtoi toiselta osuudelta viidentenä, minuutin kärjessä kiitäneen Tanskan jälkeen. Raitanen kaipasi itseltään enemmän.

– Kaikki jätin kentälle, mitä löytyi, mutta halusin parempaa ja tiedän, että olisin pystynyt parempaan, Raitanen suomi osuuttaan.

Raitanen joutui ykkösvälillä muuttamaan reitinvalintaansa, kun yksi suljettu portti jäi kartalta huomioimatta.

– Sen jälkeen jouduin hitaampien kilpailijoiden letkaan, ja siinä olisi pitänyt olla aggressiivisempaa menoa, Raitanen summasi.

Boström vaihtoi kolmannelta osuudelta seitsemäntenä 1.18 kärjen takana, ja oli tyytyväinen menoonsa.

– Jaloista oli sprintin takia muutama prosentti pois. Oli mukava juosta, kun yleisö kannusti. Se oli just niin tiukka setti kuin viestin pitää ollakin, Boström kuvasi.

Venla Harju tuli ankkuriosuudelta seitsemäntenä, ero kisan voittaneeseen Tanskaan oli 2.09. Harju oli tyytyväinen omaan osuuteensa, sillä hän selvisi yhdellä pysähdyksellä ja yhdellä pienellä reitinvalintavirheellä.

– Oli täällä hienoa, vaikka loppulenkki oli aika taistelua, Harju myönsi.

Päävalmentaja Taini näki Suomen suorituksesta puuttuneen flown.

– Emme päässeet ihan kiinni kärjen rytmiin missään vaiheessa. Huonoa tuuriakin oli, että kisan kärkinelikko irtautui heti alussa. Ei voi olla kauhean pettynyt, mutta vähän kaksijakoinen fiilis kisasta jäi, Taini myönsi.

MM-kilpailut jatkuvat tiistaina keskimatkalla.

Täydelliset tulokset: www.woc2016.se

Tulokset, MM-sprinttiviesti 21.8. Strömstad, Ruotsi

1) Tanska 52.35 (Cecilie Friberg Klysner, Tue Lassen, Sören Bobach, Maja Alm), 2) Sveitsi 52.51 (Rahel Friederich, Florian Howald, Martin Hubmann, Judith Wyder), 3) Ruotsi 53.36 (Lina Strand, Gustav Bergman, Jonas Leandersson, Helena Jansson),  4) Iso-Britannia 54.15 (Charlotte Ward, Peter Hodkinson, Kristian Jones, Catherine Taylor),  5) Norja 54.36 (Silje Ekroll Jahren, Eskil Kinneberg, Oystein Kvaal Osterbo, Anne Margrethe Hausken Nordberg) , 6) Tsekki 54.42 (Jana Knapova, Milos Nykodym, Vojtech Kral, Denisa Kosova) , 7) Suomi 54.44 (Merja Rantanen, Topi Raitanen, Mårten Boström, Venla Harju).